964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Acaben les obres del carrer Verge del Roser de Morella

Home/Notícies/Societat/Acaben les obres del carrer Verge del Roser de Morella

Acaben les obres del carrer Verge del Roser de Morella

La segona fase d’aquest projecte abraçava un llarg tram des de la Porta de Sant Mateu fins a la Pujada dels Llavadors

L’actuació ha suposat una inversió de 170.000 euros i ha servit per a millorar el paviment, el clavegueram i cablejat elèctric

Durant les obres es va realitzar una troballa de cossos islàmics els quals s’estan estudiant per a conéixer aquesta part de la història

Morella ha vist finalitzada l’obra del carrer Verge del Roser en la qual ha durat diversos mesos a causa de la llargària d’aquest. Així, aquesta reurbaintzació ha tingut un pressupost de 170.000 euros que ha millorat tant el paviment com el clavegueram del carrer. Esta ha sigut la segona fase de l’obra del carrer que albergava des del carrer Porta de Sant Mateu fins a la Pujada dels Llavadors. Durant aquestos últims dies estan fent els últims detalls de l’actuació.

Durant la recta final de la reurbanització del carrer, l’empresa Electra del Maestrazgo ha aprofitat per a actualitzar les connexions entre dos transformadors de la ciutat. El regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, ha destacat que “ha sigut una obra molt important, ja que es tracta d’un carrer que abraça una zona molt àmplia, la qual cosa també ha fet que s’allargara durant diversos mesos”. L’edil ha comentat que “durant la passada setmana es va aprofitar per a fer una actuació d’Electra del Maestrazgo i actualitzar les connexions entre dos transformadors del poble”. Amadeu ha explicat que “aquesta era l’última fase de l’obra total de reurbanització del carrer Verge del Roser i ara estan acabant els últims detalls de l’actuació”.

Troballa del carrer Verge del Roser

Cal recordar que durant les diferents fases d’aquest projecte s’han fet troballes d’un cementeri islàmic. Així, els primers estudis han datat els cossos  que es van trobar a la primera fase de les obres, entre l’any 945 i el 1020. En la segona fase es va ampliar la troballa en la qual es van trobar més cossos sobre els quals se segueix estudiant per a saber més sobre aquesta part de la història de Morella.

2018-05-21T14:57:42+02:00 Maig 21st, 2018|Societat|