964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Arcillas Vega del Moll rep el premi al desenvolupament sostenible

Home/Notícies/Societat/Arcillas Vega del Moll rep el premi al desenvolupament sostenible

Arcillas Vega del Moll rep el premi al desenvolupament sostenible

La Federació d’Àrids d’Espanya ha concedit aquest guardó a l’empresa morellana

La Pedrera del Mas de la Parreta de Morella de l’empresa Vega del Moll, S.A. aconsegueix el primer premi dels Premis Nacional de Desenvolupament Sostenible de la Federació d’Àrids d’Espanya.

El 26 d’abril passat de 2018, a la seu de Madrid de la Federació d’Àrids d’Espanya, es va reunir el jurat dels premis nacionals de desenvolupament sostenible en pedreres i graveres de la Federació d’Àrids, sota la presidència de Maria Belarmina Díaz Aguado, directora general de Minería i Energia del Principat d’Astúries i la secretaria de César Luaces Frades, director general de la Federació d’Àrids.

Un total de 20 candidatures van participar en aquesta convocatòria dividides en tres seccions: Medi Ambient, Social i Economia. L’empresa Vega del Moll, S.A. gestora de la Pedrera del Mas de la Parreta de Morella es presentava a aquests premis en la secció social, aconseguint la nota més alta de totes les candidatures i el primer premi en la secció social. La preservació i posada en valor dels recursos patrimonials, principalment arqueològics i paleontològics, va ser l’element diferenciador d’aquesta candidatura respecte a la resta de competidors.

La consecució d’aquest premi implica a més la selecció de l’empresa per representar Espanya en els premis europeus (Sustainable Development Awards) de la Unió Europea de Productors d’Àrids (UEPG, Union Européenne des Producteurs de granulats) o (European Aggregates Association, Europäischer Gesteinsverband), a celebrar a Brussel·les l’any 2019.

María José Adelantado, gerent de Vega del Moll es va mostrar molt satisfeta per la consecució del premi i va destacar que l’esmentat premi ve a demostrar que, amb una bona estratègia laboral, és possible compatibilitzar els recursos industrials amb la protecció del patrimoni natural i cultural. “El nostre principal objectiu durant 18 anys, és clar, ha estat el producte industrial, l’argila vermella, però, al mateix temps, sempre hem estat preocupats i ocupats en la preservació i posada en valor del ric patrimoni que la nostra activitat minera ha tret a la llum. Des jaciments paleontològics amb un registre fòssil impressionant de repercussió mundial, passant per actuacions arqueològiques de gran interès històric, per promoció i participació en nombroses activitats socials fins a la restitució i restauració del medi natural. El treball en equip i la planificació han permès realitzar totes aquestes activitats sense cap perjudici. D’aquí, l’alegria pel reconeixement a una tasca ben feta” va afegir.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha volgut “donar l’enhorabona pel premi i agrair l’estreta col·laboració que tenim en nombrosos projectes de desenvolupament socioeconòmic i de posada en valor del patrimoni cultural i natural”.

2018-05-15T12:43:04+00:00 maig 15th, 2018|Notícies, Societat|