964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Comencen els actes tradicionals de Setmana Santa a Morella

Home/Cultura, Notícies, Societat/Comencen els actes tradicionals de Setmana Santa a Morella

Comencen els actes tradicionals de Setmana Santa a Morella

L’elevada participació i l’entorn medieval de la ciutat les converteixen en un esdeveniment espectacular

El color negre de les curolles de la Confraria dels Dolors expressa el rigor i severitat de la Setmana Santa morellana

Morella comença aquesta vesprada els actes tradicionals de Setmana Santa. D’aquesta manera, les processons característiques d’aquestos dies s’emmarquen en el context medieval de Morella, la qual cosa les fa espectaculars junt amb la participació que concentra. Així, el Dijous Sant i el Divendres Sant tenen lloc les processons més nombroses amb la de la Passió del Senyor i la de l’Enterrament.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “les processons de Setmana Santa a Morella compten amb molta participació, encara que animem a la gent prendre part tant avui com demà”. L’edil apuntava que “les processons de Setmana Santa a Morella s’emmarquen en un context medieval que les converteix en úniques”. Finalment, Rocío ha comentat que “també s’han organitzat altres activitats per a aquests dies festius com cinema el divendres o la presentació del llibre Les arrels històriques de la comarca dels Ports el dissabte”.

Les processons religioses destaquen per ser solemnes i austeres, així com el color negre dels vestits de la Confraria dels Dolors. Aquestes van començar a la Morella el 1864. La del Dijous destaca perquè les curolles, com es coneix als natzarens a Morella, porten un misteri o símbol de la Passió de Jesús. El divendres és la processó del Sant Enterrament.

Activitats per al cap de setmana a Morella

El dijous Sant, 29 de març, comença amb la celebració del Sant Sopar del Senyor a la Basílica Arxiprestal a les 17.30 hores. Després, la Processó de la Passió del Senyor recorre els carrers de la ciutat a les 21.00 hores.

El divendres, el Via Crucis recorre el Castell de Morella a les 11.00 hores. A la vesprada, la commemoració de la Mort del Senyor és a la Basílica Arxiprestal a les 18.30, seguida de la processó del Soterrament del Senyor a les 21.00 hores. El teatre municipal de Morella ofereix la pel·lícula La llamada a les 23.00 hores.

El dissabte és el dia que més activitats es poden realitzar a Morella. Al matí, hi ha una marxa senderista de Morella a Xiva. Aquesta surt de Sant Miquel a les 8.30 hores. A més, l’Espai Firal alberga activitats per als xiquets i xiquetes a les 11.00 hores. Més tard, a les 12.00 hores comença a la plaça Colom una cercavila de Tambors i Bombos.

A la vesprada continuen les activitats a l’Espai Firal a partir de les 16.30 hores. A més, a les 19.00 hores es presenta un llibre de Vicent Royo sobre la comarca dels Ports en època medieval a la Sala del Justícia. La Basílica Arxiprestal alberga el Solemne Vetlla Pasqual. Finalment, actuació de l’Orquestra Platino i discomòbil a l’Espai Firal a partir de les 00.30 hores.

2018-03-29T12:52:31+02:00 Març 29th, 2018|Cultura, Notícies, Societat|