964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

El dia de la Mare de Déu de Vallivana dóna inici al cap de setmana de l’Anunci de Morella

Home/Cultura, Festa, Notícies, Turisme/El dia de la Mare de Déu de Vallivana dóna inici al cap de setmana de l’Anunci de Morella

El dia de la Mare de Déu de Vallivana dóna inici al cap de setmana de l’Anunci de Morella

L’ofrena de flors i la Santa Missa al santuari de Vallivana són els actes principals junt al Rosari pels carrers de Morella

La jornada d’avui també destaca per ultimar els detalls de totes les carrosses i deixar-les enllestides per a entrar demà a Morella

Morella celebra avui el dia de la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat, que dóna l’inici al cap de setmana de les festes de l’Anunci. D’aquesta manera, el sanctuari de Vallivana acull als morellans i morellanes per a l’ofrena de flors a la Mare de Déu i la Santa Missa. A més, a la nit es realitzarà el solemne Rosari en honor a aquesta. Així, Morella se submergeix en l’Anunci on les carrosses i el confeti es converteixen en els protagonistes del cap de setmana per a celebrar aquesta festa que inicia l’any del 54 Sexenni.

La regidora de tradicions, Malú Blasco, ha destacat que “el dia de la Mare de Déu se celebra tots els anys i són molts els que es traslladen al santuari de Vallivana per tal d’ofrenar flors a la patrona de la ciutat”. Així, “juntament amb el Rosari són els actes tradicionals que destaquen en aquesta jornada” ha afegit Malú. A més, ha comentat que “l’Anunci és una festa molt especial per a tots els morellans i morellanes per a donar inici al Sexenni, festes majors de Morella que es celebren cada sis anys”.

D’altra banda, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha recalcat que “l’Anunci està preparat per que tots gaudisquen de les carrosses, el confeti, l’alegria i el color característics”. També ha comentat que “tot el món està convidat a participar de l’Anunci per a llançar confeti i gaudir d’aquesta festa única que destaca per la diversió i el colorit”.

A més, la jornada d’avui destaca per l’ambient a les carrosses que estan ultimant els detalls perquè aquestes lluïsquen a l’entrada i l’exposició. També hi ha concert de la VII Morella Sonora amb Carmine Ioana i Luca Roseto. A la nit actua l’orquestra Grupo Next a l’Espai Firal.

Entrada de les carrosses a Morella

La jornada del dissabte destaca per l’entrada de les carrosses de l’Anunci a Morella i l’exposició de les mateixes. Aquestes arribaran a la ciutat durant el matí i s’ubicaran a les zones habilitades per que el públic puga veure el treball realitzat pels diferents grups d’amics durant tot l’any. A més. A les 20.00 al teatre municipal tindrà lloc el concert de la VII edició de Morella Sonora amb Lodi Luka i Antonio Serratore. Finalment,  Tributs a Extremoduro i Queen a l’Espai Firal a les 24.00h.

Dia de l’Anunci

L’Anunci arriba a Morella el diumenge per a iniciar l’any del 54 Sexenni. Així, a les 9.00 hores hi ha diana a càrrec dels Gaiteros de Morella, a les 9.30 hores Pujada de la Vila des de la Placeta de l’ajuntament. A les 10.00 hi ha Santa Missa a la Basílica Arxiprestal celebrada pel Exelentíssim i Reverendíssim Don Enrique Benavent, bisbe de Tortosa. En finalitzar aquest, hi ha un acte d’agrtaiment als Gremis del 53 Sexenni.

A partir de les 12.00 comencen els principals actes de la jornada. Així, a aquesta hora el Pregó del 54 Sexenni, a càrrec de la pregonera, Ariadna Ripollés, recorrerà els principals carrers de la ciutat. A la vesprada, a les 15.30 comença la desfilada dels participants de les carrosses de l’Anunci i a la desfilada de carrosses a continuació, a les 16.30 hores. A les 22.30 hores l’Espai Firal acull el sopar fi de festes de l’Anunci i l’actuació de l’orquestra De Luxe.

2017-08-25T12:29:06+02:00 Agost 25th, 2017|Cultura, Festa, Notícies, Turisme|