964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

El Gremi d’Arts i Oficis organitza el penúltim dia del 54 Sexenni de Morella

Home/Cultura, Festa, Notícies, Societat/El Gremi d’Arts i Oficis organitza el penúltim dia del 54 Sexenni de Morella

El Gremi d’Arts i Oficis organitza el penúltim dia del 54 Sexenni de Morella

És un dels gremis més antics de la ciutat i compta amb les danses d’Arts i Oficis i els Teixidors i els quadres bíblics de les Santetes i les Miraverges, els quals participen en cada Retaule

El Gremi d’Arts i Oficis ha protagonitzat el penúltim Retaule del 54 Sexenni. La festa aplega als seus últims dies, no sense abans atorgar protagonisme a un dels col·lectius organitzadors més tradicionals i que no falta a la seua cita de sis en sis anys. En este gremi s’agrupen els distints oficis de la ciutat, com els representats en les seues corresponents danses.

El gremi d’Arts i Oficis, un dels més antics, ofereix dues danses protagonitzades per xiquets i xiquetes. La dansa de Teixidors és un homenatge a la tradició tèxtil d’esta terra, els xiquets, elegantment abillats i tocats amb barrets de feltre, dansen entorn d’un pal de cinta de colors, teixint i desfent les seues cintes de colors.

La dansa d’Arts i Oficis representen vells oficis de sabater, sastre, impressor, ferrer, cadirer, fuster, obrer, entre d’altres. La gràcia infantil dansa amb cercles de flors els dies més importants, i la resta, porten instruments dels oficis que representen. La colorista indumentària dels vestits i les corones amb flors que porten en els caps és un altre punt d’atracció.

A més d’estes dues danses, el Gremi d’Arts i Oficis aporta altres dues representacions al Retaule. Es tracten de les Miraverges, representades per les xiquetes que han pres la comunió en el present any, i les Santetes.

En aquesta octava jornada del novenari han acompanyat a l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i a la corporació municipal la Vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Monica Òltra, el Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, el Vicepresident de la Diputació de Castelló, Vicent Sales, el Secretari Autonòmic de Comunicació, José María Vidal, i el Director Territorial de Presidència, Adolf Sanmartín.

2018-08-26T15:59:50+02:00 Agost 26th, 2018|Cultura, Festa, Notícies, Societat|