964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Els actes oficials del Sexenni encaren la seua recta final amb la visita als malalts de la Mare de Déu de Vallivana

Home/Cultura, Notícies, Societat/Els actes oficials del Sexenni encaren la seua recta final amb la visita als malalts de la Mare de Déu de Vallivana

Els actes oficials del Sexenni encaren la seua recta final amb la visita als malalts de la Mare de Déu de Vallivana

Ha sigut un acte dels més emotius del 54 Sexenni.

La setmana que ve conclouran els actes oficials amb la Rogativa fins a Vallivana per a tornar a la Mare de Déu al Santuari.

 

Els actes oficials del 54 Sexenni estan a punt de concloure. En la jornada d’avui, s’ha viscut una de les processons més emotives, amb la visita de la Mare de Déu als malalts. Aquest, és un acte solemne en el què els alets dels gremis acompanyen la Mare de Déu a les cases dels malalts.

La visita s’ha realitzat per un recorregut molt diferent del de les processons del 54 Sexenni. Ha eixit de la Basílica Arxiprestal i ha anat per les diferents cases que havien demanat el poder adorar a la Verge. Una de les parades més especials ha sigut la de la Residència San Juan Bautista, on els residents li han recitat una poesia a la Mare de Déu així com li han cantat la salve.

Aquesta processó també destaca pel gran nombre de participants durant tot el trajecte. D’esta manera, les persones malaltes poden adorar a la Mare de Déu en la seua pròpia casa, just una setmana abans de que ésta comence el seu camí cap a Vallivana. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “estos últims actes del Sexenni són molt emotius i especials per als veïns i veïnes de Morella”.

El Sexenni és la principal festa de Morella i se celebra cada sis anys. Els actes tradicionals comencen amb la Rogativa fins a Vallivana en el mes d’agost i la pujada de la Mare de Déu a la localitat. Des d’eixe moment, es realitza un Novenari en el seu honor, sent els gremis de la ciutat els que organitzen cada un dels dies. Esta celebració va ser un “gran èxit” i l’alcalde del municipi, Rhamsés Ripollés, va agrair “l’organització, participació i col·laboració de tots els veïns de Morella”. A més d’eixos dies del mes d’agost marcats pel treball de gremis, danses o els carrers, la Mare de Déu de Vallivana roman nou setmanes a Morella, abans d’emprendre la tornada fins al Santuari ubicat a vint-i-quatre quilòmetres de la localitat. Esta Rogativa posarà punt final als actes del 54 Sexenni i tindrà lloc dissabte que ve -la baixada- i el diumenge -la pujada-.

 

Morella, 14 d’octubre de 2018

2018-10-14T19:40:34+02:00 Octubre 14th, 2018|Cultura, Notícies, Societat|