964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Els Torneros del 54 Sexenni entren a Morella

Home/Cultura, Festa, Notícies, Societat/Els Torneros del 54 Sexenni entren a Morella

Els Torneros del 54 Sexenni entren a Morella

A continuació han entrat pel portal de Sant Miquel les danses d’Arts i Oficis i Els Teixidors

Aquesta vesprada tindrà lloc la presentació de les Gitanetes del Gremi de la Joventut al barri de Soldevila

Com és tradicional el 15 d’agost dels anys de Sexenni, Morella ha viscut aquest matí l’entrada d’algunes danses que participaran en els retaules i processons del 54 Sexenni. Així, els Torneros han entrat pel portal de Sant Miquel, seguits de les danses d’Arts i Oficis i Els Teixidors fins a la Plaça Colom. Aquest acte crea molta expectació des de primera hora del matí entre morellans, morellanes i visitants que veuen tornar a dansar aquestos pels carrers de Morella des de fa sis anys.

La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha destacat que “és un dia molt emocionant per a totes i tots, ja que amb l’entrada de les danses veiem com s’apropa el 54 Sexenni per al qual sols falten tres dies”. L’edil ha explicat que “després que el diumenge els Torneros no pogueren dansar a causa de la pluja, avui s’ha concentrat molta gent a Sant Miquel per a veure els primers salts d’aquesta espectacular dansa”. Finalment, ha recordat que “aquestes danses es podran veure amb els vestits tradicionals des del 18 fins al 27 d’agost, durant tots els Retaules i processons del 54 Sexenni.

A més, aquesta vesprada tindrà lloc la presentació de les Gitanetes. Aquesta dansa pertany al Gremi de la Joventut i és una de les més antigues de Morella. Les Gitanetes es van recuperar per aquest gremi l’any 1994 durant el 50 Sexenni. Cal assenyalar que anit es van penjar els Volantins del carrer La Font. Aquestos estan formats per Pablo, Gertrudis i Cleopatra, els quals ballen durant els Retaules i la Processó General del 54 Sexenni de Morella.

Crida Sexennal

Aquesta vesprada també tindrà lloc la Crida Sexennal a la Basílica Arxiprestal de Morella. Aquesta serà a càrrec de l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Senyor Román Casanova, Bisbe de Vic, i intervindrà la Coral ‘Garcia Julve’ de Vinaròs. Així, aquest acte fa entrega de la distinció de la Mare de Déu de Vallivana als Alets dels Gremis i Consell organitzador del 54 Sexenni de Morella.

2018-08-15T12:06:11+02:00 Agost 15th, 2018|Cultura, Festa, Notícies, Societat|