964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Els torneros viatjaran arreu del món per a promocionar el 54 Sexenni de Morella

Home/Cultura, Festa, Notícies, Societat, Turisme/Els torneros viatjaran arreu del món per a promocionar el 54 Sexenni de Morella

Els torneros viatjaran arreu del món per a promocionar el 54 Sexenni de Morella

Nova York, Londres, París i Pionyang són les destinacions escollides on aquesta dansa mostrarà la seua peculiaritat

Altres danses i quadres bíblics del retaule els acompanyaran en algunes de les ciutats

Morella entra en un nou any de Sexenni i pretén promocionar-lo de forma internacional durant els mesos de juny i  juliol. Així, els torneros realitzaran una gira per les principals capitals d’Europa, com Londres i París, i fins a Nova York, als Estats Units, o Pionyang, a Korea del Nord, per tal de mostrar aquesta dansa única i particular tan característica de Morella. A més, altres danses i quadres bíblics els acompanyaran en algunes destinacions amb l’objectiu d’ensenyar la riquesa cultural que concentra el Sexenni de Morella.

Els diferents alcaldes d’aquestes ciutats s’han interessat per la història i característiques del Sexenni i han mostrat la seua intenció d’acollir als torneros i que dansen pels carrers perquè tots i totes puguen conéixer i gaudir del Sexenni. Així, els torneros viatjaran als tres destins planificats i les gitanetes, llauradors i teixidors els acompanyaran a les destinacions europees. D’aquesta manera, les danses del 54 Sexenni es podran veure davant dels principals emplaçaments d’aquestes ciutats com front al Big Ben, baixaran pels Camps Elisis fins a l’Arc del Triomf i recorreran Times Square al ritme del tabal i la dolçaina.

El Sexenni de Morella se celebra del 18 al 27 d’agost del 2018. De manera que les danses realitzaran aquesta gira durant els mesos de juny i juliol per a tindre temps d’assajar i poder mostrar-les en la seua màxima esplendor.

2017-12-28T12:37:09+02:00 Desembre 28th, 2017|Cultura, Festa, Notícies, Societat, Turisme|