964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Impuls a la rehabilitació urbana de Morella

Home/Notícies/Societat/Impuls a la rehabilitació urbana de Morella

Impuls a la rehabilitació urbana de Morella

El conveni amb el Ministeri de Foment i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del territori suposa ajudes per a la rehabilitació al voltant de 400.000 euros

El ple ordinari de novembre ratificarà aquesta vesprada el conveni de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de Morella. D’aquesta manera, el programa pretén donar impuls a la reurbanització de la ciutat amb ajudes per a la rehabilitació completa de vivendes o de nova edificació. Es tracta d’un programa conjunt del Ministeri de Foment i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. Gràcies a aquest conveni s’atorguen ajudes que giren al voltant dels 400.000 euros.

Morella comptava a fa uns anys amb aquest servei, el qual va suposar un impuls molt important per al centre històric de la ciutat i augmentar el patrimoni local. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “el conveni és molt important per a realitzar diferents accions de conservació del patrimoni urbà de Morella”. També ha comentat que “amb aquest projecte esperem donar un nou impuls a la rehabilitació de vivendes”. Així, Rhamsés ha afegit que “és una gran notícia per a Morella que pretén incitar les persones a millorar les seues vivendes, ja que s’ha realitzat un gran treball per a aconseguir-lo”.

L’edil ha subratllat que l’Oficina d’Obres ja està informant aquelles persones i projectes interessats que puguen optar les ajudes de l’ARRU. Durant les pròximes setmanes l’ajuntament de Morella realitzarà i publicarà les bases per a les persones o els projectes interessats en rebre les ajudes. Dins del pla també es preveuen millores de reurbanització que comet l’ajuntament, com és el cas del carrer Verge del Roser i altres del 2018 que suposen una inversió aproximada de 200.000 euros. Les previsions diuen que amb l’ARRU es puguen beneficiar al voltant de 14 projectes de rehabilitació i nova vivenda executats el 2017 i el 2018.

Ple Ordinari de novembre

Aquesta vesprada es celebra el ple ordinari del novembre. Així, aquest contempla diferents punts. L’Àrea d’Obres i Serveis ratificarà l’acord de la junta de Govern Local i el Pla Estatal de foment del lloguer de la vivenda, la rehabilitació edificatòria i la regeneració i renovació urbana 2013-2016 i l’aprovació d’acord de la Comissió Bilateral relatiu a l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana de Morella. L’Àrea de governació aprovarà el canvi de zones d’aparcament per a residents a la zona Porta de Sant Mateu i la Pujada dels Llavadors. L’Àrea de Promoció econòmica, l’Informe dels Tallers d’Ocupació i la ratificació del Decret d’Alcaldia 2017-0269, Serveis d’accés electrònic de les pedanies de Morella. L’Àrea d’Educació, Cultura i Esport aprovarà les dates de les festes d’agost i del 54 Sexenni. L’Àrea de Benestar Social aprovarà les bases de les subvencions de les ajudes del 0,7% a les ONG.

2017-11-09T15:39:04+02:00 Novembre 9th, 2017|Notícies, Societat|