964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Instal•len una rèplica de dinosaure a mida real a l’Albereda de Morella

Home/Cultura, Notícies, Turisme/Instal•len una rèplica de dinosaure a mida real a l’Albereda de Morella

Instal•len una rèplica de dinosaure a mida real a l’Albereda de Morella

L’Allosaurus fa vuit metres de longitud i està relacionat amb les petjades que es van trobar al mont de Vallivana l’any 1987

Aquest forma part de la campanya de Turisme, Camins de Dinosaures, amb altres escultures a Bejís i Cinctorres

Morella és una referència pel seu patrimoni paleontològic i el museu Temps de Dinosaures, el qual enregistra 30.000 visites cada any

Morella ha vist aquest matí com instal·laven una rèplica a mida real d’un dinosaure carnívor al passeig de l’Albereda. Aquest Allosaurus forma part del projecte de Turisme, Camins de Dinosaures, per a fomentar el patrimoni paleontològic de la zona, una de les més riques en fòssils de dinosaures de tota Espanya. D’aquesta manera, el nou dinosaure de Morella es converteix en un atractiu més de la ciutat amb els seus vuit metres de longitud, de manera que el de Morella se suma als d’altres localitats com Bejís i Cinctorres.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “Morella i la Comarca dels Ports són una zona molt rica en restes de dinosaures i cal fomentar el patrimoni paleontològic que tenim”. L’edil ha afegit que “aquesta representació fomenta de manera molt visual el territori de dinosaures que hi havia fa milions d’anys en aquesta zona”. Rhamsés també ha explicat que “aquest projecte pretén sumar esforços entre totes les localitats que compten amb restes de dinosaures i posar en valor aquest patrimoni tan important”. Finalment, ha aprofitat per a “animar a tots i totes a conéixer aquest nou dinosaure de Morella junt amb el museu Temps de Dinosaures i el conjunt de la ciutat”.

El dinosaure de l’Albereda és un Allosaurus, un dinosaure carnívor de l’època del Cretàcic Inferior. Aquest podia pesar entre 2.000 i 3.000 quilos i era un dels depredadors més importants de la zona. A més, aquest està relacionat amb les petjades de dinosaure que es van descobrir a l’any 1987 al mont de Vallivana.

A més, l’ajuntament de Morella té la intenció d’organitzar un concurs junt amb el Consell de la Infància per a posar nom a aquest nou veí de la ciutat. Així, els xiquets i xiquetes podran proposar noms per a aquest dinosaure carnívor que romandrà al passeig de l’Albereda.

Museu Temps de Dinosaures

Morella compta entre els seus atractius turístics amb un museu Temps de Dinosaures, el qual enregistra més de 30.000 visites a l’any. D’aquesta manera, el museu mostra les diferents restes que s’han trobat a Morella durant dècades d’investigació, així com una rèplica també a mida real del Morelladon Beltraní, endèmic d’aquesta zona.

2018-09-04T13:51:27+02:00 setembre 4th, 2018|Cultura, Notícies, Turisme|