964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Jornada educativa a la mina La Parreta de Morella

Home/Notícies/Societat/Jornada educativa a la mina La Parreta de Morella

Jornada educativa a la mina La Parreta de Morella

El Mas Sabater-Cantera de la Parreta ha acollit a 300 xiquetes i xiquetes de tota la comarca per a plantar arbres

L’empresa Arcillas Vega del Moll ha organitzat aquesta jornada amb els col·legis dels Ports

Xiquetes i xiquets d’arreu de la comarca dels Ports han acudit avui a la celebració d’una jornada de medi ambient al Mas Sabater-Cantera de la Parreta on està ubicada l’empresa Arcillas Vega del Moll, organitzadora de l’esdeveniment juntament amb l’Associació d’Empreses d’Àrids de la Comunitat Valenciana. L’acte ha reunit a quasi 300 alumnes dels col·legis CEIP Verge Vallivana i CRA Els Ports Celumbres per a plantar arbres en aquesta zona on, a més, han passat el matí junts realitzant diferents tallers i jugant.

Els Directors Territorials de Cultura i de Medi Ambient, Cristian Linares i Toni García Respectivament, han participat en aquesta jornada. També l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la Gerent d’Arcillas Vega del Moll, Maria José Adelantado, així com el President de l’Associació d’Empreses d’Àrids de la Comunitat Valenciana, Custodio Monfort, han rebut i participat els i les alumnes dels col·legis dels Ports.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “és una experiència educativa molt positiva perquè les xiquetes i xiquets coneguin la importància del medi ambient per al planeta. A més, d’aquesta forma, també aprenen les tasques que es realitzen en aquesta empresa tan important a la nostra zona”. A més, l’edil també  ha comentat que “és positiu que els xiquets de la comarca facin activitats junts, ja que d’aquesta manera es coneixen des de menuts i fan amistat entre xiquets de diferents pobles”. Finalment, ha volgut “agrair a l’empresa Arcillas Vega del Moll l’organització d’aquesta activitat per als xiquets i xiquetes i el seu compromís amb el medi ambient”.

Aquesta jornada ha servit per a realitzar diferents tallers educatius a la zona de la mina, així com realitzar diferents tallers per a conéixer-la més profundament. D’aquesta manera, els xiquets i xiquetes dels Ports han vist les diferents troballes arqueològiques i paleontològiques que han aparegut al llarg dels anys. També han realitzat tallers de reciclatge, de pedra en sec, han conegut la fauna i la flora característiques de la comarca i han conegut la maquinària de la mina.

2018-05-03T15:07:25+02:00 Maig 3rd, 2018|Notícies, Societat|