964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

La font de l’Abereda torna a funcionar amb un sistema que aprofita l’aigua de pluja

Home/Notícies/Societat/La font de l’Abereda torna a funcionar amb un sistema que aprofita l’aigua de pluja

La font de l’Abereda torna a funcionar amb un sistema que aprofita l’aigua de pluja

Morella és la primera localitat de les comarques de Castelló que compta amb comptadors intel·ligents en tot el seu parc

Morella ha estalviat un 20% d’aigua en els últims 10 anys gràcies a les millores en el sistema de distribució

Aquesta setmana ha tornat a funcionar la font de l’Albereda la qual s’ha reparat amb un nou sistema de distribució de l’aigua. Aquest sistema recull l’aigua de pluja al depòsit de l’Albereda, la qual recorre el circuit tancat i circular de la font, de manera que no es consumeix aigua tractada per al consum de les persones. A més, Morella ha modernitzat les instal·lacions de distribució i comptadors de l’aigua durant aquest 2018. D’aquesta manera, Morella ha reduït un 20% el consum d’aigua en els últims 10 anys i compta amb comptadors intel·ligents d’aigua en tot el seu parc.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el Regidor d’Obres, Amadeu Bordàs, han visitat aquest matí la font de l’Albereda junt amb els tècnics d’Aigües de Morella per a conéixer en què ha consistit l’actuació i els nous mètodes de treball que utilitzen per a localitzar fuites i problemes en la xarxa de distribució de l’Aigua.

Rhamsés també ha comentat que “la Font de l’Albereda torna a funcionar, i a més amb un sistema que no gasta aigua de la xarxa de distribució, sinó que aprofita l’aigua de pluja i la reutilitza quan arriba al final del recorregut, de manera que recorre un circuit tancat”. A més, ha demanat que “es tinga cura i respecte en llançar pedres o deixalles a la font, ja que de vegades s’ha embussat el sistema per aquesta raó”.

L’Albereda és un espai molt volgut pels morellans i morellanes com un passeig per l’exterior de la ciutat amb gran quantitat de zona verda. Així, la font situada en aquest espai té un llarg recorregut distribuït en quatre parts diferents des del passeig fins a l’aparcament. Així, l’Albereda és, també, l’espai de rebuda als i les visitants que arriben a la ciutat. Finalment, Rhamsés ha remarcat que “es tracta d’una important intervenció a les portes de la celebració del 54 Sexenni aquest mes d’agost a Morella”.

Rhamsés, ha destacat que “la importància de l’aigua com un bé escàs i necessari que s’ha de gestionar de la manera més eficient possible perquè no es perda. Amb aquesta tecnologia implementada a Morella reduïm les pèrdues d’aigua i les factures del consum”. Així, l’edil ha explicat que “enguany s’han canviat els comptadors pels intel·ligents que faciliten a Aigües de Morella la tasca, tant en la gestió de l’aigua com en la realització de les factures”.

Cal recordar que aquest any, les oficines de l’empresa Aigües de Morella han canviat d’’ubicació amb l’objectiu de ser més accessibles i facilitar la tasca dels seus treballadors i treballadores. Així, aquestes estan ubicades al complex del Tint i tenen accés directe al magatzem, de manera que facilita els treballs de desplaçament de l’empresa. A més, Aigües de Morella compta amb una nova pàgina web que facilita la comunicació entre els clients i l’empresa.

2018-07-31T14:40:18+02:00 Juliol 31st, 2018|Notícies, Societat|