964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

L’Ajuntament de Morella coordina un any més la campanya de revisió de càncer de mama

Home/Notícies/Societat/L’Ajuntament de Morella coordina un any més la campanya de revisió de càncer de mama

L’Ajuntament de Morella coordina un any més la campanya de revisió de càncer de mama

El consistori coordina les cites de les veïnes per a la revisió i facilita el seu desplaçament fins a Vinaròs.

Al voltant de 300 dones seran citades per carta en els pròxims dies.

Ahir es va celebrar una xerrada informativa sobre el càncer de mama organitzada per l’aecc de Morella.

L’Ajuntament de Morella torna a coordinar la campanya de revisió de càncer de mama de les veïnes de la localitat d’entre 45 i 69 anys. El consistori s’encarrega de facilitar les visites, per afavorir l’accés a aquesta prova al major nombre de persones, coordinant-se amb l’Hospital de Vinaròs, i de facilitar el desplaçament a aquelles persones que no disposen de mitjans per desplaçar-se fins l’hospital Comarcal de Vinaròs. Unes 300 dones aproximadament, seran citades per carta durant el mes de novembre.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, afirma que “aquestes revisions tenen una gran importància i des de l’Ajuntament volem que acudeixin a la revisió el màxim nombre de veïnes citades. Encara que ens agradaria també, que es poguera ampliar les edats de la campanya ja que s’han detectat diferents casos per baix dels 45 anys”.

La regidora també destaca que “les mamografies ajuden a detectar a temps una malaltia tan important com és el càncer de mama, el que augmenta les possibilitats d’èxit en el tractament”.

Cal recordar que el consistori morellà porta molts anys donant suport a aquestes revisions, amb la coordinació de les cites i posant els mitjans necessaris per al desplaçament fins a Vinaròs, en el cas que la persona citada no tinga mitjans per desplaçar-se.

Xerrada informativa organitzada per l’aecc de Morella

En la xerrada informativa sobre el càncer de mama, celebrada ahir a la Casa Ciurana, impartida per la psicòloga de l’Hospital Comarcal de Vinaròs, Marta Bonet, i el coordinador del Centre de Salut de Morella, Nel·lo Monfort, es va
anunciar que una vegada al mes una psicòloga de l’Hospital Comarcal de Vinaròs visitarà a Morella als afectats i familiars.

Respecte a aquesta notícia, Blasco es va mostrar molt agraïda “per l’interés mostrat per part dels professionals amb la gent de Morella”.

Morella, 26 d’octubre de 2017

2017-10-26T15:05:06+02:00 Octubre 26th, 2017|Notícies, Societat|