964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella celebra el seu 2n Concurs de gossos de rabera el diumenge 30 de setembre

Home/Cultura, Notícies, Societat/Morella celebra el seu 2n Concurs de gossos de rabera el diumenge 30 de setembre

Morella celebra el seu 2n Concurs de gossos de rabera el diumenge 30 de setembre

La competició es realitzarà a la Fàbrica Giner a les 11.00 hores i  puntuarà per al territorial de la Comunitat Valenciana.

Morella celebrarà el seu segon Concurs de gossos de rabera el pròxim diumenge 30 de setembre. Aquest concurs es realitzarà a la Fàbrica Giner a les 11.00h del matí i participaran 11 pastors de la Comunitat Valenciana i Catalunya. Entre els diferents participants, es comptarà amb la presència del pastor d’Ares, Juli Bayot, i la representació local serà el pastor morellà Ismael Boix. Cal destacar que el concurs del proper cap de setmana és una prova puntuable per al campionat territorial de la Comunitat Valenciana.

El regidor de Medi Ambient i primer tinent d’alcalde, Rafa Pallarés, ha comentat que “l’any passat va anar molt bé per a ser la primera vegada que es realitzava este concurs i este any, amb alguns participants més, esperem que puga estar igual o millor”.

Així, l’edil ha afegit que “a Morella i la comarca dels Ports hi ha una llarga tradició ramadera que fa que hi hagen molts aficionats als gossos i aquestes competicions”. Pallarés també ha volgut agrair “als organitzadors la seua implicació per a realitzar aquest concurs i que, esperem, que seguisca any rere any”.

Anys arrere, durant la Fira de Morella, es realitzava una petita competició d’aquestes característiques, però els aficionats demandaven un concurs més gran on la competició fora la protagonista. Així, l’any passat es va celebrar la primera edició amb vuit participants, on Armand Flaujat, amb el seu gos Bam, es va proclamar campió.

Morella té una llarga tradició ramadera i en l’antiguitat eren abundants els ramats d’ovelles. D’aquesta manera, avui en dia queda gent que treballa en aquest sector i molts aficionats a aquests concursos de gossos de rabera.

 

 

Morella, 21 de setembre de 2018

2018-09-21T14:10:25+02:00 Setembre 21st, 2018|Cultura, Notícies, Societat|