964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella ha preparat un pla de trànsit especial per a l’Anunci

Home/Festa, Notícies, Societat, Turisme/Morella ha preparat un pla de trànsit especial per a l’Anunci

Morella ha preparat un pla de trànsit especial per a l’Anunci

La ciutat espera 40.000 visitants al llarg del cap de setmana on la majoria es concentraran el diumenge 27 d’agost

S’han habilitat aparcaments especials i servei d’autobús per arribar a la ciutat el dissabte i el diumenge, dia de la festa de l’Anunci

El dispositiu compta amb 80 efectius de la Guardia Civil, Policia Autonòmica, Policia Local, Protecció Civil i reforç municipal

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor de Governació, Jorge García, i el cap de la Policia Local, Jose Luis Grau, han explicat aquest matí els treballs que s’estan fent i el pla de trànsit i seguretat previst per al dia de la celebració de l’Anunci. D’aquesta manera, pàrquings especials, servei d’autobusos i restriccions a l’aparcament als llocs per on passa la desfilada de carrosses són les principals mesures per a acollir a tota la gent que visita Morella el cap de setmana de l’Anunci i el 27 d’agost en especial. A més, s’ha disposat d’un servei extra de persones per a coordinar l’aparcament, el qual compta amb 80 efectius de diferents entitats com la Guardia Civil, Policia Autonòmica, Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja.

Morella ha disposat diferents aparcaments especials situats al Barri de l’Hostal Nou i prop de l’heliport on els visitants podran deixar els cotxes i agafar l’autobús que els aproparà a Sant Miquel. A més, l’accés al casc urbà està restringit durant el cap de setmana a causa de l’entrada de les carrosses el dissabte i el pregó i la desfilada el diumenge.

A més, l’entrada a Morella serà per la zona nord i la sortida pel portal de Sant Mateu, de manera que l’accés es realitza en una direcció per a no causar embussos als portals de la ciutat. D’altra banda, durant aquestos dies es modificarà el mobiliari urbà per tal d’ubicar les 40 carrosses al lloc on romandran exposades fins a l’hora de la desfilada de l’Anunci.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “durant el cap de setmana i, especialment, el dia de l’Anunci esperem molta gent i per això hem previst un dispositiu especial amb diferents zones d’aparcament i un servei d’autobús que fa un recorregut des de l’aparcament fins al portal de Sant Miquel”. A més, l’edil ha comentat que “també es disposen diferents serveis especials com banys públics o serveis sanitaris, els quals estaran senyalitzats per a facilitar l’accés i el treball dels mateixos”. Finalment, Rhamsés ha agraït “la col·laboració de tots i la implicació seguint les indicacions per a evitar aglomeracions i gaudir d’esta festa tan especial”.

El cap de la policia local de Morella, Jose Luis Grau, ha recalcat que “els residents de Morella tindran l’accés habitual i podran accedir a les diferents cotxeres i pàrquings de la ciutat, sempre que els actes del cap de setmana ho permetessin”. A més, Jose Luis ha dit que “el dissabte a partir de les 8.00 hores començaran a entrar les carrosses al poble i ocupar els diferents llocs habilitats per a estar exposades”. En aquesta ocasió les carrosses es podran veure al placet de l’església, al de Sant Francesc i al Pla d’Estudis. Així es pretén que tots puguen estar exposades, així com facilitar la desfilada del 27 d’agost”.

Cal recordar que l’Anunci, és una festa d’Interés Turístic Nacional on participen 1500 persones amb 40 carrosses i més de 60 tones de confeti. Així, Morella s’emplenarà de color, alegria i festa per a començar l’any del 54 Sexenni, festes majors de Morella en honor a la seua patrona, la Mare de Déu de Vallivana.

2017-08-30T10:03:45+02:00 Agost 21st, 2017|Festa, Notícies, Societat, Turisme|