964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella inaugura les jornades de ramaderia extensiva d’esMontañas

Home/Notícies/Societat/Morella inaugura les jornades de ramaderia extensiva d’esMontañas

Morella inaugura les jornades de ramaderia extensiva d’esMontañas

Aquestes formen part de les activitats celebrades a Morella com a Capital de la Muntanya Espanyola 2019

Les jornades es divideixen en els blocs de Ramaderia extensiva: economia, identitat i paisatge i Relat, desenvolupament i identitat dels territoris de muntanya a partir de les indústries creatives

Morella alberga les jornades de Ramaderia extensiva i d’Indústria creativa durant els dies 28 i 29 de novembre organitzades per l’ajuntament i l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya, esMontañas. Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el director adjunt de l’Agència Valenciana Antidespoblament, el Diputat Provincial d’Acció contra el Despoblament i Desenvolupament Rural, Santiago Pérez i el President d’esMontañas, Paco Boya, han inaugurat aquest congrés, el qual “és molt important a causa de la gran quantitat d’explotacions ramaderes que hi ha a la nostra zona el qual és un dels principals motors econòmics amb una llarga tradició a la comarca” ha destacat Rhamsés.

L’alcalde de Morella dona el relleu de la Capital de la Muntanya Espanyola a l’alcalde d’Aínsa

Cal explicar que aquesta és l’última de les activitats que es realitzen a Morella com a Capital de la Muntanya Espànyola 2019, i en aquest acte Aínsa Sobrabe agafa el relleu de la capitalitat per a l’any 2020. Així, Rhamsés li ha entregat una fotografia feta des de Torremiró (Morella), en la qual es veuen els Pirineus del fotògraf local Rafa Ruiz, a l’alcalde d’Aínsa, Enrique Pueyo. Aquesta és una mostra d’unió entre els dos pobles, “la unió entre muntanyes” ha comentat l’edil.

Ripollés ha explicat que “des de l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya es busca donar veu als problemes de les zones rurals i aprofitar les oportunitats que tenen i frenar el greu problema de despoblament que patim”. L’edil ha explicat que “aquest és un problema que no solucionarem en dos dies, però que hem de parlar bé del món rural i buscar solucions des dels pobles, de manera que els portaveus dels pobles hem de ser les administracions pròximes i la gent que vivim ací”.

Cal explicar que aquestes jornades estan dividides en dos blocs. El primer amb el títol Ramaderia extensiva: economia, identitat i paisatge, el qual tindrà lloc aquesta vesprada i demà pel matí, i el segon anomenat Relat, desenvolupament i identitat dels territoris de muntanya a partir de les indústries creatives, el qual tancarà les jornades el divendres a la vesprada. Així, la ponència inaugural sobre la Situació en el sector boví. Evolució, tendències i situació actual de l’explotació d’animals ha estat a càrrec de Matilde Moro, Directora técnica Nacional de la Asociación de productores Vacunos (ASAPROVAC). També han participat en la jornada d’avui el Tècnic de laboratori MSD, Javier Lillo, el Gerent d EMBRYOFIM, Honorio Caceller, el Director creatiu de Copiloto Estudio i membre de l’explotació Mas d’Amela de Morella.

2019-11-29T10:15:50+02:00 Novembre 28th, 2019|Notícies, Societat|