964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella seu del VIII Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

Home/Cultura, Notícies, Societat/Morella seu del VIII Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

Morella seu del VIII Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

Morella es converteix en capital de la llengua catalana.

En este curs participen la Xarxa Vives d’ Universitats, l’Acadèmia Valenciana de la llengua i l’Institut Ramon Llull.

El curs ha comptat amb la participació de 40 alumnes amb l’objectiu de formar-los com a professors de català en universitats de tot el món.

Un any més, l’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats han organitzat el VIII Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que s’ha celebrat a Vinaròs i Morella aquest cap de setmana.

El curs adreçat a llicenciats i graduats en Filologia, preferentment en Filologia Catalana, Traducció i Humanitats, i a estudiants del darrer any de grau d’aquestes titulacions amb l’objectiu de contribuir a la formació de futurs professors de català en universitats de l’exterior.

En aquesta octava edició del curs, un any més, s’han omplert les 40 placesdisponibles, i la demanda ha superat àmpliament l’oferta. La participació ha sigut d’arreu de les universitats del territori de parla catalana: Universitat de València, Universitat Jaume I, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de les Illes Balears, Universitat de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de irona, Universitat d’Alacant i Universitat Autònoma de Barcelona.

La valoració, per part d’alumnes i professors, ha sigut un any més molt positiva. En la cloenda del curs han participat el secretari executiu de la Xarxa Vives d’Universitats, Ignasi Casadesús, la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

L’alcalde de la Ciutat, ha destacat que “per a Morella és un plaer poder rebre a tants de joves per formar-se i que en un futur ensenyaran la llengua catalana arreu del món”. També ha agraït que “Un any més confien en la nostra Ciutat per fer este curs de tant èxit”. A més, ha indicat que “ en aquests moments tan complexos, uns dels ponts d’unió entre tots els territoris que tan estimem, és precisament la llengua”.

Des de l’Ajuntament de Morella es col·labora permanentment amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, de fet, aprofitant el curs, s’ha començat a treballar en un projecte per a l’any vinent en motiu de la celebració de les festes del Sexenni.

Finalment, cal recordar que la Xarxa Vives d’Universitat es va constituir a Morella en 1994 amb la presència dels rectors de les universitats de l’arc mediterrani. Morella 29 d’octubre de 2017

Morella 29 d’Octubre de 2017

2017-10-29T14:53:51+02:00 Octubre 29th, 2017|Cultura, Notícies, Societat|