964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

S’inaugura l’exposició: “Paisatges del segle XX”

Home/Cultura, Notícies, Societat/S’inaugura l’exposició: “Paisatges del segle XX”

S’inaugura l’exposició: “Paisatges del segle XX”

Les obres de la col·lecció de la Fundació Bancaixa estaran exposades del 23 d’Octubre al 26 de Novembre.

Aquestes obres aborden el gènere artístic del paisatge valencià en el segle XX

Les sales gòtiques de l’Ajuntament de Morella han sigut l’escenari elegit per albergar l’ inauguració de l’exposició “Paisatges del Segle XX”. A l’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del President de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, la responsable de cultura de la Fundació Bancaixa, Laura Campos , Jose Maria Catalunya, dirigent de la Fundació Bancaixa, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

En aquesta mostra es poden observar al voltant de 50 obres que tracten el gènere artístic del paisatge valencià en el segle XX. Entre els autors més importants, es poden veure obres de Ximo Michavila, Genaro Lahuerta, Pedro de Valencia, Rosa Torres, José Sanleón o Horacio Silva, entre molts altres.

La comissària de l’exposició, Mar Beltran, ha recorregut la mostra que consta de sis blocs diferenciats en els que aborda l’escola paisatgística des de principis del segle XX fins els nostres dies. La comissària, ha incidit en els canvis accelerats que sofreixen els paisatges, més bé en la destrucció de la seua bellesa i diversitat.

L’alcalde de la ciutat de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat la importància de poder albergar esta fantàstica exposició a Morella. “És un plaer per a tots els morellans que la Fundació Bancaixa haja elegit Morella com a seu d’aquesta impressionant exposició” ha comentat l’Alcalde de Morella. A més, Ripollés, ha volgut mostrar l’agraïment per la permanent col·laboració entre les dos entitats.

L’exposició estarà oberta al públic fins el 26 de Novembre a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella. Aquest espai, guardonat en 1997 amb el Premi Europa Nostra a la restauració, complementa a la perfecció l’extensa oferta cultural i patrimonial que ofereix la ciutat. L’ajuntament rep milers de visitants cada setmana i durant aquest mes podran gaudir d’aquesta exposició.

Morella 25 d’Octubre de 2017

2017-10-25T16:57:32+02:00 Octubre 25th, 2017|Cultura, Notícies, Societat|