Els masos de l'antic terme
Dena de Castellons
Inici Masos de l'Antic Terme Contactar
 
Dena de Castellons Dena de Coll i Moll Dena de la Font d'En Torres
Dena d'Herbeset Dena dels Llivis Dena de Morella la Vella
Dena de Muixacre Dena Primera del Riu Dena de la Pobla d'Alcolea
Dena de la Roca Dena Segona del Riu Dena de la Vespa
 
Link para descargar el flash
MASOS DENA DE CASTELLONS: Mas d'Adell, Mas de les Beates, Molí de les Beates, Mas del Cabrer, Mas dels Castellons, Mas d'Estret de Portes, Mas de Martí, Mas dels Molins, Mas de Noguer, Mas del Peiró, Mas de Pitarch o Barra, Mas de Plans, Mas de Ripollés, Mas de Tirado, Mas de la Torre Ciprés, Mas de la Torregenter, Mas de la Torre Miró, Mas de la Torreta Ràmia i Mas del Ventorrillo.
SUPERFÍCIE: 1989,74 hes
Situada al NO del terme de Morella. Els seus límits són: al Nord amb el terme municipal de Sorita, la dena de la Pobla d'Alcolea i la dena d'Herbeset; al Sud amb l'antic terme de Xiva de Morella, la dena de Morella la Vella i la dena de Font d'en Torres; a l'Est amb la dena d'Herbeset; i a l'Oest amb el terme de Palanques i l'antic terme d'Ortells.
CAPITAL: Fins 1927 el mas de Castellons, i des d'aleshores el mas de Torre Ciprés.
AGRICULTURA: Terreny cultivat: Al voltant de 125 hes.
RAMADERIA: Terreny de pastura i camp: Quasi 1600 hes. Fins fa poc temps molt infrautilitzada. Per ordre d'importància tenim: oví, cabrum, boví i porcí. Actualment comença a haver-hi més ramat boví.
SILVICULTURA: Arbres més freqüents: carrasca, pi i roure. Part del monte de Pereroles pertany a aquesta dena i està format de pins d'excel·lent qualitat.
TRUFA: No és molt abundosa. Sols en alguns masos. Explotació per part dels propietaris.
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net