Els masos de l'antic terme
Dena de Coll i Moll
Inici Masos de l'Antic Terme Contactar
 
Dena de Castellons Dena de Coll i Moll Dena de la Font d'En Torres
Dena d'Herbeset Dena dels Llivis Dena de Morella la Vella
Dena de Muixacre Dena Primera del Riu Dena de la Pobla d'Alcolea
Dena de la Roca Dena Segona del Riu Dena de la Vespa
 
Link para descargar el flash
 
MASOS DENA DE COLL I MOLL: Mas d'Agustino, Mas de Blai Adell, Mas de Calvo, Mas de Casa Gran, Mas de Casa Martí, Mas de Casa Martí Moll, Mas de Portalet, Mas del Colomer, Mas del Coll, Mas del Dolço, Mas d'en Ros, Mas de Ferrer, Mas de Franxo, Mas de Garcia, Mas de Gasparo, Mas de la Gasulla, Mas del Hostal la Lloma, Mas de la Lloma Nova, Mas de la Masa, Mas de la Masiana, Mas de Molins, Mas de Nadal, Mas del Noto, Mas de Querol, Mas Segura de la Serra, Venta del Sombrero, Mas Torre Escuela, Mas Torre Gargallo, Mas Torre Gasparo, Mas la Torreta, Mas dels Tous, Mas del Valent, Llogaret de Vallivana (lloc emblemàtic per a tothom que siga de Morella, puix es troba el santuari on resideix la patrona, la Mare de Déu de Vallivana), Maset del Vent, Mas de Vicent.
SUPERFÍCIE: Quasi 100 Km2.
Està situada al sud-est del terme, essent els seus límits els següents: al nord, la dena Segona del Riu i la dena de la Roca; al sud, el terme de Catí i la dena de Muixacre; a l'est, el terme de Catí i el de Xert; i a l'oest, la dena de la Vespa i a la zona sud-oest la dena dels Llivis.
CAPITAL: Casa Gran, que forma part d'un conjunt de quatre masos situats al Moll.
AGRICULTURA: Terreny conreat, al voltant de 700 hes.
RAMADERIA: Terreny de pastura: Pràcticament 2750 hes. L'ordre d'importància del ramat és: oví, porcí (potenciat els darrers anys mitjançant instal·lacions pecuàries) i també el boví que està adquirint força importància.
S'ha de dir que per la gran extensió i importància de la massa forestal del Monte de Vallivana s'ha vist incrementat, en nombre destacat, la quantitat de ramat boví implantat en aquesta zona.
SILVICULTURA: El Monte de Vallivana és la massa forestal més important que existeix en tot el terme, essent una de les més destacades de tot el País Valencià sinó la principal. Té una extensió aproximada de 6.200 hes. principalment de carrasca encara que hi ha zones on es pot trobar pi. També, però molt més aïlladament, es troba el ginebre, la sabina, grèvol, entre d'altres espècies d'arbusts.
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net