Els masos de l'antic terme
Dena de la Font d'En Torres
Inici Masos de l'Antic Terme Contactar
 
Dena de Castellons Dena de Coll i Moll Dena de la Font d'En Torres
Dena d'Herbeset Dena dels Llivis Dena de Morella la Vella
Dena de Muixacre Dena Primera del Riu Dena de la Pobla d'Alcolea
Dena de la Roca Dena Segona del Riu Dena de la Vespa
 
Link para descargar el flash
MASOS: Maset de les Agulles, Mas d'Arrufat, Mas de Bellviure, Mas de Bolinxa, Cap de riu Nou, Cap de riu Vell, Mas de la Carcellera, Maset d'Eixameno, Mas de la Font d'en Torres, Mas de Llorenç, Mas de Meseguer, Molí de la Font d'en Torres, Maset de la Pobleta, Mas de Redon, Mas de Regatxol, Mas de Regatxolet, Maset de la Ruda, Mas de Serraplana, Mas de les Solanes, Maset del Sopero, Maset de Torre Madó, Mas de Torre Madó, Torre Font d'en Torres i Mas de la Torreta Borrum.
SUPERFÍCIE: Al voltant de 2.370 hes.
Està situada a la part nord-est del terme de Morella. Els seus límits són els següents: al Nord, es troba la Dena d'Herbeset; al Sud, la Dena de la Roca; a l'est, part dels termes de Castell de Cabres, més al nord-est, i part del de Vallibona; finalment, a l'oest, i de nord a sud la Dena de Castellons i la Dena de Morella la Vella.
CAPITAL: La Torre Madó
AGRICULTURA: Sols en alguns masos se segueixen conreant cereals però aquesta és una zona on ha anat en progressiu descens. Actualment el nombre d'hectàrees no supera les 300.
RAMADERIA: Al igual que en altres denes però en aquesta tal vegada amb més força, s'ha incrementat notablement el nombre de ramats. Moltes zones que abans eren conreades ara són de pastura. Els ramats més importants són de boví i oví. El primer ha tingut els darrers anys un fort augment. És amb diferència una dena més apropiada per a la ramaderia que per a l'agricultura. Encara que no supera les 600 hes. s'ha de dir que molts espais de bosc són aprofitats per la ramaderia. A més a més les granges han incrementat el seu nombre de forma continuada.
SILVICULTURA: Aquesta dena posseeix el major nombre d'hectàrees de tot el terme, si exceptuem l'espai públic. El pinar és important en alguns masos com la Carcellera o Serraplana. També la Torre Madó té una extensa zona de pinar de qualitat, que ha tornat a fer-se després de la tala feta fa més de vint anys.
Cal destacar el manantial de la Carcellera que encara suministra aigua en quantitat a Morella.
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net