Els masos de l'antic terme
Dena de la Vespa
Inici Masos de l'Antic Terme Contactar
 
Dena de Castellons Dena de Coll i Moll Dena de la Font d'En Torres
Dena d'Herbeset Dena dels Llivis Dena de Morella la Vella
Dena de Muixacre Dena Primera del Riu Dena de la Pobla d'Alcolea
Dena de la Roca Dena Segona del Riu Dena de la Vespa
 
Link para descargar el flash
MASOS: Mas de Boix de Baix, Mas de Boix de Dalt, Maset de Boix, Mas de Candeales, Mas de Carceller, Mas de Català, Mas Cremat, Mas de la Xemeneia Alta, Mas del Frare, Mas de Fra Eixameno, Mas de Macià Querol, Mas de Mestre, Mas de les Moreres, Mas de Palau, Mas de la Parreta, Mas de Pereu, Mas de Peteix, Mas de Pitarch, Mas de Querol del riu, Mas de la Reineta, Mas de la Roqueta, Mas de Sabater, Mas del Salzeral, Mas de Sant Antoni, Mas de Serra en Blasco, Mas de Solanet, Mas de Taboll, Mas de Torre Marsà i Molí de Vicent.
SUPERFÍCIE: Al voltant de 2.670 hes.
Està situada a l'est del terme de Morella. Els seus límits són: al nord, amb la dena Primera del Riu i la dena Segona del Riu; al sud, amb la dena del Llivis; a l'est, amb la dena del Coll i Moll; a l'oest, amb els termes de Cinctorres i de Forcall.
CAPITAL: Mas de la Reineta.
AGRICULTURA: Depenent de la zona de la dena el conreu és prou variat. Els producte principals són: llegums, patates, vinya i cereals. S'ha de dir que alguns d'aquests productes sols són per a consum familiar com la vinya. L'extensió conreada s'aproxima a les 600 hes.
RAMADERIA: L'extensió dedicada ha augmentat al llarg del passat segle XX. Té una qualitat acceptable i permet la pastura de ramat oví, cabrum i boví. En règim tancat tenim el ramat porcí. Altra cosa que es practica a la zona és l'apicultura. Són poc més de 1400 hes. les dedicades a terreny de pastura.
SILVICULTURA: No existeix una massa forestal digna de mencionar.
ALTRES: Hi ha restes arqueològiques com per exemple un grup de inscultures o petroglifoides. També s'han trobat materials lítics com puntes de fletxa de sílex, entre d'altres. Els darrers anys s'han trobat restes molt importants d'animals prehistòrics.
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net