Els masos de l'antic terme
Dena de Morella la Vella
Inici Masos de l'Antic Terme Contactar
 
Dena de Castellons Dena de Coll i Moll Dena de la Font d'En Torres
Dena d'Herbeset Dena dels Llivis Dena de Morella la Vella
Dena de Muixacre Dena Primera del Riu Dena de la Pobla d'Alcolea
Dena de la Roca Dena Segona del Riu Dena de la Vespa
 
Link para descargar el flash
MASOS: Mas de l'Aljub, Mas d'Allepús, Mas de Barron Ombria, Mas del Bessó, Mas de la Cabrideta, Mas de Cap de Vinyet, Caseta dels Capellans, Mas de Carceller, Mas de Carrascal, Mas de Cluc, Mas d'en Riba, Caseta de l'Estudiant, Caseta de la Fontanella, Hostal de Maciana,Mas de  Mejora, Mas de Morella la Vella, Mas de Noguer, Caseta d'Olivares, Mas de Palau, Caseta del Pantà, Caseta de la Parra, Mas del Pou, Mas del Prat, Mas de Ripollés, Mas de Roger, Mas de Romeu, Mas de Rourera, Caseta de la Roia, Mas de Sant Antoni, Mas de les Solsides, Mas de la Torre el Poso, Mas de Tossal o Cantallops, Caseta del Valent i Caseta de Viciano.
SUPERFÍCIE: La seua extensió està al voltant de 3058 hes.
Està situada al NO del terme de Morella. Els seus límits són: al nord, la dena de Castellons, la dena de Font d'en Torres i el terme de Xiva de Morella; al sud, la dena Primera del Riu, el casc de Morella i la dena de La Roca; a l'est, la dena Segona del Riu i dena de La Roca; a l'oest, el terme municipal de Forcall.
CAPITAL: Mas de Palau.
AGRICULTURA: L'espai dedicat al conreu és cada vegada menys. Ara és al voltant de 350 hes.. Al voltant del Povet i també alguns tàlvegs són bons terrenys.
RAMADERIA: El ramat més abundant actualment és el boví ja que la majoria dels masos estan cercats i no es necessària la presència diària. Els ramats oví i cabrum segueix existint però en un clar descens respecte a èpoques anteriors. Cal destacar la gran quantitat de granges existents on es cria el porc que ha passat a ser la producció més nombrosa.
SILVICULTURA: No existeix una massa forestal de primer ordre. La carrasca va ser important el segle XIX però l'us per al carbó va ser determinant en la seua disminució. Sols en algunes zones segueixen existint certes masses de carrasca. D'altra banda el sol no és apte per al pi.
TRUFA: És una de les denes amb més producció de trufa tenint en compte que l'espècie forestal de bosc mixte afavoreix el desenvolupament de la mateixa.
ALTRES: Destacar l'aqüeducte com a monument gòtic de l'edat mitjana en Santa Llúcia i també altre ben prop anant cap a Alcanyís. Altre punt important són les pintures rupestres de Morella la Vella als voltants del mas del mateix nom. També va ser en aquesta dena on es van trobar i rescatar unes de les primeres restes de dinosauris que tant abunden al terme de Morella.
Es pot dir que aquesta dena atresora molts dels testimonis de la història de Morella.
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net