Els masos de l'antic terme
Dena de la Pobla d'Alcolea
Inici Masos de l'Antic Terme Contactar
 
Dena de Castellons Dena de Coll i Moll Dena de la Font d'En Torres
Dena d'Herbeset Dena dels Llivis Dena de Morella la Vella
Dena de Muixacre Dena Primera del Riu Dena de la Pobla d'Alcolea
Dena de la Roca Dena Segona del Riu Dena de la Vespa
 
Link para descargar el flash
MASOS: Mas de Bruno, Mas del Cap d'Avall, Mas de Carbona, Mas del Xiprer, Venta del Xiprer, Mas de Farinetes, Venta de Farinetes, Mas de Feltrer, Mas d'Ibañez, Mas de Joano, Mas del Mas Gran, Mas de Planelles, Aldea de la Pobla d'Alcolea, Mas de Sabater i Mas del Sol d'Avall.
SUPERFÍCIE: Poc més de 1.500 hes.
Situada al nord del terme de Morella. Els seus límits són: al nord, el terme municipal de Torre d'Arques (Terol); al sud, amb la dena de Castellons; a l'est, el terme municipal d'Herbers; a l'oest, el terme de Sorita.
CAPITAL: L'aldea de la Pobla d'Alcolea.
AGRICULTURA: Quasi no existeix, actualment, el conreu de cereals, que era el més important en temps passats, s'ha convertit en zona de pastura. També existia, encara que ara ha disminuït de manera alarmant, el conreu de vinyes. Poc més de 100 hes..
RAMADERIA: Podria ser important sempre que estiguera cuidat. Com que el despoblament ha estat nombrós, molts de llocs queden erms i sense utilitzar. El ramat que hi ha actualment és el boví que no requereix una atenció diària, tot tenint en compte que els masos estan cercats. Poc més de 400 hes. consten com a zona de pastura.
SILVICULTURA: És una dena amb una massa forestal importantíssima. El més destacat és el pinar de Pereroles, propietat de l'Ajuntament de Morella, que té un pinar important tant qualitativamemt com quantitativament parlant.
TRUFA: S'adapta bé a les condicions del terreny però en qualsevol cas han de ser favorables les condicions climatològiques.
ALTRES: Cal tenir ben present L'Aldea de la Pobla d'Alcolea, la fundació de la qual té l'origen allà per l'any 1244. S'ha de considerar tota la seua història: la fundació, l'església (l'actual data de començaments del segle XVIII), el campanari i les campanes, les festes patronals, l'arquitectura d'algunes cases, etc.
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net