Els masos de l'antic terme
Dena de la Roca
Inici Masos de l'Antic Terme Contactar
 
Dena de Castellons Dena de Coll i Moll Dena de la Font d'En Torres
Dena d'Herbeset Dena dels Llivis Dena de Morella la Vella
Dena de Muixacre Dena Primera del Riu Dena de la Pobla d'Alcolea
Dena de la Roca Dena Segona del Riu Dena de la Vespa
 
Link para descargar el flash
MASOS: Mas de la Basseta, Mas de Beltrol, Mas de Borràs Cubilà, Mas de la Cabrida, Mas de Cameta, Mas del Cantalar, Mas de Colela, Mas d'en Serrà, Mas d'Espada, Mas de Font Teix, Mas del Fondo, Molí de la Fornera, Molí de Gamundí,  Mas de Jovaní, Mas de la Roca, Caseta de Martorella, Caseta de la Maciana, Mas Roig, Mas de Miguel, Mas de la Mola Espessa, Mas de Palos Nou, Mas de Palos Vell, Mas de la Pedrera, Mas de Planelles, Mas de la Punta, Mas del Quinto, Molí Rico, Barri de Sta. Llúcia, Caseta de Severa, Mas de la Torre en Guaita i Caseta de Vallés.
SUPERFÍCIE: Supera les 2.350 hes.
Està situada a l'Est del terme de Morella. Els seus límits són: al nord, amb les denes de la Font d'en Torres i Morella la Vella; al sud, amb les denes del Coll i Moll i la Segona del Riu; a l'est, amb el terme de Vallibona; a l'oest, amb la dena de Morella la Vella.
CAPITAL: Mas de Palos Vell.
AGRICULTURA: És difícil obtenir bona productivitat per ser una dena prou escarpada. Es conreen al voltant de 260 hes.
RAMADERIA: El nombre de hes. utilitzades per a la pastura són més de 600. Molts masos estan cercats i això permet mantenir bons ramats. El ramat boví és el més abundant, seguit de l'oví. Els últims anys s'ha incrementat de manera notable la producció de porcs en règim tancat.
SILVICULTURA: Té extensions notables de bosc format per carrasca, roure i pi. També posseeix zones importants de monte baix. Aquests fets conformen un extensió arbòria que supera la meitat de l'extensió de la dena. Una de les zones més importants es troba a la Torre en Guaita, adquirida per l'Estat, i que s'ha convertit en un excel·lent pinar jove.
TRUFA: És una dena especialment trufera donades les característiques del sòl.
ALTRES: Algunes de les fonts de la dena. El barri de Santa Llúcia, on es trobaven els malats de lepra que després van ser traslladats a la Cova dels Cagots (darrere del Mas de la Font d'en Torres). El manantial de l'Aljub.
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net