Els masos de l'antic terme
Dena Segona del Riu
Inici Masos de l'Antic Terme Contactar
 
Dena de Castellons Dena de Coll i Moll Dena de la Font d'En Torres
Dena d'Herbeset Dena dels Llivis Dena de Morella la Vella
Dena de Muixacre Dena Primera del Riu Dena de la Pobla d'Alcolea
Dena de la Roca Dena Segona del Riu Dena de la Vespa
 
Link para descargar el flash
MASOS: Caseta d'Aguilar, Mas d'Aguilar, Caseta d'Alcon, Mas de l'Almoina, Caseta de Beneito, Caseta Blanca, Caseta de Blasco, Mas del Bosc, Caseta de Brunyó, Mas de la Canaleta, Venta de la Carda, Mas de les Casetes, Hostal d'en Nuella, Mas d'en Fornós, Mas d'Eroles, Caseta de Ferreres, Caseta de Gil, Mas de Gil, Mas de Guimerà, Barrio de l'Hostal Nou, Caseta de Jovaní, Caseta de Manero, Caseta de Masoveret, Mas de Moreno, Molí Nou, Caseta Nova, Mas de l'Ombria, Maset del Pas, Caseta de Paula, Caseta de Pere, Mas de la Perera, Caseta de Perot, Caseta de Portalet, Caseta de la Punta, Caseta del Pla, Caseta de la Querola, Caseta del Querolet, Caseta de Quiquet, Mas del Rel, Caseta Rogeta, Caseta de Solí, Mas dels Tancats, Caseta del Tint, Caseta del Toll del Cirer, Mas de la Torre Batle, Caseta de l'Ombria, Maset del Vent, Caseta Venta del Sol, Caseta de Sant Vicent, Caseta de Vinyeta, Caseta de Zaporta i Caseta de Quatre Camins.
SUPERFÍCIE: Al voltant de 1.450 hes.
Està situada al SE del terme de Morella. Els seus límits són: al nord, amb la dena de la Roca; al sud, amb les denes del Coll i Moll i la Vespa; a l'est, amb les denes del Coll i Moll i la Roca; a l'oest, amb la dena Primera del Riu.
CAPITAL: El barri de l'Hostal Nou.
AGRICULTURA: És la dena més parcel·lada encara que té alguns masos prou grans. Els productes de l'horta a les boreres del riu són per consum familiar fonamentalment. També es segueix conreant cereals però no es significatiu globalment. No obstant, al voltant del barri de l'Hostal Nou hi ha una zona molt bona que permet la utilització de maquinària. Aqueix fet i les qualitats de la terra fan que s'obtinguen bones collites. Poc més de 100 hes..
RAMADERIA: L'avicultura està molt desenvolupada i en aqueix fet té una gran influència la proximitat al nucli urbà de Morella. El ramat oví està prou equilibrat tenint en compte l'espai adient. El ramat boví té importància en alguns masos. Supera les 607 hes. de pastura.
SILVICULTURA: Com a massa forestal no existeix. Les zones que antigament existien s'han convertit en terra erma.
ALTRES: Destacar el conjunt que forma la capital de la dena (El barri de l'Hostal Nou), per la seua proximitat a Morella. La conversió de la zona de Les Casetes en un polígon industrial al qual se li augura un bon futur.
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net