Fira
Fira de Morella
L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, destaca el treball dels expositors i les possibilitats de futur dels distints sectors econòmics de la ciutat. Les autoritats han destacat la voluntat política d'impedir el fracking

L'alcalde de Morella tancant esta edició de la Fira L'alcalde de Morella tancant esta edició de la Fira
Morella ha tancat la 757ª edició de la Fira. Dos dies en què el Passeig de l'Alameda de Morella i l'Espai Firal s'han tornat a convertir en un gran aparador dels productes i serveis de la comarca dels Ports. Malgrat les tronades que s'han registrat aquests dies, més de 150 expositors han participat en aquesta edició.

En el dia d'avui, han tornat a participar les autoritats locals, a les quals s'ha sumat la presència de la diputada nacional, Susana Ros, els diputats provincials, Domingo Giner i Josep Gisbert, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, o representants de l'entitat bancària Cajamar.

El primer edil morellà, Rhamsés Ripollés, ha felicitat a l'Associació Firal per "la gran suma d'esforços que s'ha fet per fer una gran edició de la Fira, amb molts menys recursos que altres anys". A més, ha reivindicat la feina dels ramaders i agricultors, afirmant que es tracta "d'un sector en una gran crisi des de fa anys i, les administracions han de recolzar amb inversions i amb decisions que ajudin a que puguin realitzar el seu treball". Ripollés també ha assenyalat que "hem de seguir treballant conjuntament amb les empreses de la localitat per tirar endavant projectes tan importants per al futur de Morella com l'Escorxador i la Sala d'Especejament o la marca de qualitat Productes Morella".

L'edil també ha reivindicat la Fira "com un taulell en el qual conviuen diferents sectors econòmics de la localitat, com són el ramader i agrícola, l'industrial, el turisme i el comercial". Per això, ha animat els organitzadors d'aquesta edició a que tornen a organitzar la propera edició amb el mateix esforç i dedicació.

No al fracking

A més de l'alcalde, també han parlat el president de l'Associació Firal, Joel Pascual, la diputada nacional, Susana Ros i el diputat provincial, Domingo Giner. Tots han deixat clara la voluntat política que existeix per impedir que es duguen a terme perforacions mitjançant la tècnica del fracking, que podria posar en risc l'aigua i els recursos naturals de la província. Finalment, cal destacar que tant Joel Pascual com Rhamsés Ripollés han tingut unes paraules de record per al jove Alejo, que formava part de la junta directiva de l'Associació Firal i que va perdre la vida el passat mes d'agost.

La Fira s'ha tancat amb els tradicionals sortejos d'animals. Prèviament, durant el matí, s'han realitzat totes les activitats programades, amb el concurs de dibuix infantil, el cercavila de la Rondalla, el concurs de gossos pastors i la degustació de carn dels Ports.
Fira de Morella
Ajuntament de Morella     Ajuntament de Morella     Ajuntament de Morella