Ortells
Centre de Dia de Morella Centre de Dia de Morella

Xiva ha començat avui el Programa d'Envelliment Actiu que compta amb l'ajuda de l'Obra Social La Caixa. En canvi, Ortells començarà els tallers el dijous. Aquest té la intenció de fomentar les relacions interpersonals i les activitats entre la població. El projecte realitza diferents tallers 'a la carta' per a la gent de cadascun dels pobles, ja que tracta de que la gent gran s'ho passi bé realitzant activitats.

La regidora de Benestar Social, Malú Blasco, ha destacat “la bona acollida que ha tingut, ja que s'ha apuntat gent i pensem que més persones s'animaran al llarg de l'any". El Programa d'Envelliment Actiu és necessari en pobles com Xiva i Ortells amb una població reduïda i envellida. “Entre que són poca gent i, en general gent gran, és important fomentar que surtin de casa i es relacionen amb altres persones del poble" ha comentat l'edil. El programa és una activitat més que ofereix el Centre de Dia de Morella que s'amplia fins a aquestes dues localitats.

D'altra banda, l'ajuntament de Morella critica que no s'ha donat una Unitat de Respir conjunta per a Ortells i Xiva. La Diputació de Castelló ha denegat dues voltes l'ajuda per a aquestes localitats i Morella veu molt necessari que estos municipis puguin accedir al servei.
Aquest tipus d'unitats tenen l'objectiu de recuperar i mantenir l'autonomia de les persones majors, per la qual cosa, és molt important per a aquestes poblacions. Així, amb la Unitat de Respir i el Programa d'Envelliment Actiu es dóna un servei més complet als habitants d'Ortells i Xiva.
Cases de Morella - Turisme Rural
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net