Zona de autocaravanes
 

Vista desde la zona de autocaravanesOberta des de l'octubre de 2005, i amb una vista envejable de la panoràmica del casc urbà, aquesta nova àrea municipal única en el País Valencià pel seu caràcter públic, es caracteritza per oferir un espai per a l'estacionament 'aproximadament 30 autocaravanes.

Igualment, la zona d'autocaravanes de Morella està equipada per tal d'oferir al visitant amb una infrastructura sanitària mínima per a facilitar l'evacuació de les aigües residuals grises i blaves (o negres)dels vehicles, així com les corresponents aixetes per tal de que puguen omplir els dipòsits d'aigua.

Donat el caràcter públic i gratuït que té, la zona no disposa de presa de llum elèctrica.

Zona d'autocaravanesL'Ajuntament de Morella, a la vista de l'augment creixent de la demanda d'aquest tipus d'àrea i la proliferació del "autocaravaning" en els darrers temps, va creure necessari habilitar aquesta zona privilegiada propera a la N-232 i a menys de 1,5 km del casc urbà per a rebre aquests impresionants vehicles.

Una autocaravana, cada tres dies, mes o menys, deu descarregar les aigües residuals utilitzades, en llocs adequats per a preservar el medi ambient i replenar els seus dipòsits, per això es necessari habilitar instal·lacions ecològiques aptes per a rebre-les. Resideix en eixe punt la importància de la iniciativa de l'Ajuntament de Morella, que demostra una vegada més el seu caràcter pioner a l'hora d'apostar per noves fórmules de explotació turística. Com a dades a tenir en compte, a França existeixen prou més de 3.500 àrees específiques per a autocaravanes, front a les 350 que hi ha en tota Espanya.

Zona d'autocaravanesLa situació geogràfica de la ciutat de Morella, en ple eix de la N-232 Vinaròs-Vitoria i la seua proximitat al corredor Mediterrani, per el que passen cada any desenes de mils d'autocaravanes, son elements que justifiquen el desenvolupament d'actuacions relacionades amb aquesta modalitat de viatges i que aquestes tinguen caràcter de servei públic.

La zona d'autocaravanes de Morella disposa d'una sèrie de normes que es tenen que complir, en atenció al màxim de presència del vehicle i la neteja de la zona, sancionats amb penes de caràcter administratiu.

Normes d'utilització de l'àrea per a autocaravanes
Zona de autocaravanes
  1. L'estacionament màxim serà de 72 hores.
  2. Queda prohibit netejar vehicles, traure de l'autocaravana qualsevol element com cadires, taules, barbacoes, tendals, baixar potes o suports del vehicle, etc., ja que això es considerat com "acampada" i les lleis prohibeixen expressament l'acampada lliure
  3. L'àrea deu de mantenir-se en perfecte estat de neteja.
  4. Quant s'utilitze el born de plenat i buidat, no tirar líquids fora de la pileta i reixa, deixant tot net.
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net