Jaume I
INPROTINT

La construcció de les vivendes del Tint ha seguit un llarg procés. Tot va començar al desembre de 1992, quan la Generalitat Valenciana va adquirir el solar per realitzar un projecte de promoció pública de vivendes i un espai d’ús públic. Aquest projecte es va paralitzar des del govern autonòmic durant uns anys. Des de l’Ajuntament de Morella es va elaborar un Pla Especial de Reforma Interior per reordenar l’espai ocupat per la parcel•la de sol urbà del Tint i especialment tot l’entorn.

L’ajuntament va encarar el desenvolupament del projecte i es va constituir INPROTINT S.L. empresa participada per CISE i socis particulars per dur a terme la mencionada promoció de vivendes.

Les obres es van desenvolupar en dues fases. La primera consta de dos blocs: bloc 1 de 13 vivendes i bloc 2 de 7 vivendes. Així mateix, es van construir 66 garatges distribuïts en tres plantes; 19 trasters i locals comercials (945,20 m2).

La segona fase consta del bloc 3, el qual integra 5 escales, i el bloc 4, el qual integra tres edificis situats enfront de la murada. En total aquesta segona fase comprèn la construcció de 69 vivendes; 247 garatges; 55 trasters; i locals comercials (2436,19 m2).

Els nous carrers i vivendes del Tint són un espai que sempre ha tingut i ha donat vida, des de que fora un bonic hort fins a convertir-se després en un important motor econòmic del sector tèxtil. Avui a aquest vell solar s’escolten jocs infantils, es veu roba estesa als balcons i llum als edificis habitats.

Cases de Morella - Turisme Rural
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net