Jaume I

L’empresa Promoció d’Energies Renovables de Morella naix a l’any 2006 amb l’objecte de fomentar el desenvolupament de les Energies Renovables a la ciutat de Morella. Aquesta empresa està participada majoritàriament per l’empresa municipal CISE, SPE, SA i per l’empresa Nuevas Energías del Maestrazgo S.L.

El primer projecte portat endavant es troba en l’actualitat en ple funcionament, es tracta del Parc Solar Fotovoltaic. Aquest parc està situat a la finca del Mas de Vicent, a la Vega dels Llivis. Aquesta inversió proporciona energia neta, renovable i inesgotable per al consum directe de la comarca.

El projecte ha estat una inversió oberta a la participació ciutadana. El Parc, dividit en 15 instal•lacions ha aglutinat inversors locals que, mitjançant la constitució d’empreses, han adquirit les plantes solars actualment en funcionament.

El Parc Solar té una potència instal•lada de 1,5 MW repartits en 15 plantes amb 100 KW cadascuna. Aquestes són algunes de les dades més representatives del que implica el seu funcionament:

ESTALVI ENERGÈTIC

ANY 2009

ENERGIA PRODUÏDA (Kwh)

2.612.287

REDUCCIÓ EMISSIONS CO2 (Kg.)

1.044.915

CONSUM ENERGÈTIC

CONSUM PER HABITANT I ANY A ESPANYA (2005)*

5.721 kwh

Nº HABITANTS ABASTITS PEL PARC DE MORELLA

457

Jaume I

Promoció d’Energies Renovables de Morella actualment gestiona els serveis de manteniment del Parc Solar. No obstant s’estan estudiant altres vies per a continuar promocionant les Energies Renovables a la localitat i la comarca.

Cases de Morella - Turisme Rural
Web oficial de la ciutat de Morella
Ajuntament de Morella   Test d'accessibilitat web www.tawdis.net aprobat   XHTML 1.0 Transitional vàlid www.w3.org   Morella.net   Morella.net   Ajuntament de Morella   Morella.net