964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

El concert Arrels engega l’Early Music Morella

Home/Cultura, Festa, Notícies/El concert Arrels engega l’Early Music Morella

El concert Arrels engega l’Early Music Morella

Es tracta d’una de les acadèmies i festivals d’aquesta música més importants d’Europa

Durant tota la setmana el Festival Early Music Morella ofereix concerts de música medieval i renaixentista

Del 20 al 26 de juliol Morella es trasllada a l’època medieval a través de la música i dels edificis històrics de la ciutat

L’Early Music Morella engega avui la seua VII edició amb el concert inaugural Arrels al Convent de Sant Francesc. Així, s’estrena un dels festivals més importants de música medieval i renaixentista més importants d’Europa a Morella, el qual junta a més de 100 alumnes d’arreu del món que estudien diferents disciplines i instruments amb un professorat de primer nivell. Durant tota la setmana, Morella tornarà a l’època medieval concentrant classes, concerts i conferències en edificis històrics de la ciutat.

Aquesta edició amb el títol Arrels busca la profunditat en les arrels de la música amb instruments antics i tradicionals. La regidora de Cultura ha destacat que “aquesta és ja la setena edició de l’Early Music Morella que s’ha convertit en una setmana marcada al calendari estival de Morella per oferir concerts i classes de música a aquesta ciutat”. L’edil ha explicat que “aquest festival i acadèmia crea una simbiosi entre la música i els espais o es realitzen els concerts que ens transporta a l’edat mitjana durant una setmana”. A més, Rocío ha comentat que la temàtica d’enguany amb el títol Arrels pretén posar en valor la música tradicional de manera que, per exemple, els Gaiteros de Morella cobren més importància amb música tradicional i festiva com les tocates de la festa de Sant Antoni als Ports”.

L’Early Music Morella mescla la música tradicional amb els edificis històrics de la ciutat per a traslladar-la a l’època medieval. Així, el concert inaugural ha sigut al convent de Sant Francesc i durant tot el festival l’Església Arxiprestal, l’edifici de l’ajuntament del segle XV o la Casa Ciurana són els edificis que albergaran els concerts i les classes.

2018-07-20T20:02:10+02:00 Juliol 20th, 2018|Cultura, Festa, Notícies|