964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

El Gremi de la Joventut tanca el 54 Sexenni de Morella

Home/Cultura, Festa, Notícies, Societat/El Gremi de la Joventut tanca el 54 Sexenni de Morella

El Gremi de la Joventut tanca el 54 Sexenni de Morella

Aquest compta amb més de 500 agremiats i la dansa de les Gitanetes el representa en cada Retaule

El Retaule de la joventut destaca per la seua part final més humorística i festiva a l’habitual

Morella ha posat punt final als nou dies de festa organitzats en honor a la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la ciutat. En esta jornada del 54 Sexenni, el protagonisme ha sigut per a la joventut morellana, gremi que ha organitzat els actes d’este dia. Demà, es posarà punt final al Sexenni, amb la desmuntada dels carrers i el dia dedicat als difunts.

El gremi de la joventut agrupa des dels xiquets menuts a gent d’uns 40 anys. Per això, és un dels més nombrosos, comptant amb més de 500 agremiats. La seua principal aportació al Retaule és la dansa de les Gitanetes. Es tracta d’un ball en què participen vuit xiques d’uns 18 anys i un jove que porta un pal. Les Gitanetes entrellacen les seues cintes al ritme que sonen les dolçaines i el tabal i van oferint imatges precioses. La indumentària és colorista i original, igual que els pentinats i els tocats.

El Retaule del dia del Gremi de la Joventut el tanquen les  Gitanetes. A més, aquest té la particularitat que en el seu tram final es converteix en una desfilada més humorística i festiva en la qual les danses i quadres bíblics s’intercanvien els papers per a celebrar al seu dia, ja que pràcticament tots i totes les integrants del Retaule són agremiats de la joventut. Així, finalitza el novenari festiu del Sexenni, el qual no es tornarà a repetir fins al 2024.

D’esta manera, Morella tanca un Novenari en honor a la Mare de Déu de Vallivana, marcat pel gran treball dels veïns, l’alta participació i la calor. Les festes conclouran oficialment demà, quan els carrers es desmunten i se celebra la missa del dia dels difunts, a les 12 hores. No obstant això, la Mare de Déu romandrà vuit setmanes més a Morella, concretament fins el dia 20 d’octubre. Serà llavors quan els morellans i morellanes es desplacen en Rogativa fins a Vallivana i tornen a venerar la patrona i a deixar-la al santuari.

2018-08-27T15:26:38+02:00 Agost 27th, 2018|Cultura, Festa, Notícies, Societat|