964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Els carrers del 54 Sexenni ja es poden visitar durant les 24 hores del dia

Home/Cultura, Festa, Notícies, Societat/Els carrers del 54 Sexenni ja es poden visitar durant les 24 hores del dia

Els carrers del 54 Sexenni ja es poden visitar durant les 24 hores del dia

Els tapissos de paper arrissat i altres elements decoratius estan preparats per a rebre a la Mare de Déu de Vallivana

Aquesta vesprada tindrà lloc la Publicació del 54 Sexenni a càrrec de la degana dels estudiants, Laia Meseguer

El dispositiu especial de seguretat i trànsit del Sexenni ja s’ha posat en marxa amb aparcaments i servei de bus especials

Morella està preparada per a rebre a la Mare de Déu de Vallivana aquesta nit, de manera que els carrers estan pràcticament enllestits i es poden visitar durant les 24 hores del dia. D’aquesta manera, els centenars de tapissos de paper arrissat que decoren Morella, junt amb més elements que els acompanyen, configuren una visita diferent als carrers de la ciutat durant el 54 Sexenni. Així, des d’avui fins al 27 d’agost, aquesta decoració estarà present durant el dia i amb una il·luminació especial durant la nit.

Antigament, es decoraven els portals de les cases amb adorns florals. Això va ser evolucionant a flors fetes de paper per conservar la seva bellesa durant tot el novenari i es van afegir diferents tècniques de plegar i treballar amb paper de seda. Actualment, se segueix treballant durant tot l’any en la confecció de tapissos de paper. Autèntiques obres d’art artesanal que es combinen amb una il·luminació especial des dels últims anys. Fet que fa que els carrers tinguen, també, protagonisme quan s’amaga el sol, i es mostren d’una manera diferent.

Actes del 54 Sexenni d’avui

Aquesta vesprada entrarà la Mare de Déu de Vallivana pel portal dels Estudis sobre les 21.00 hores. Així, es donarà inici oficial al novenari festiu que suposa el 54 Sexenni de Morella. Encara així, avui a les 16.30 hores tindrà lloc la Publicació Solemne del 54 Sexenni a càrrec dels estudiants i del Gremi de la Joventut. En aquest acte, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, lliurarà la Senyera de la ciutat a Laia Meseguer, degana dels estudiants, la qual pronunciarà el parlament de publicació. A continuació, sortirà la Cavalcada dels Estudiants, en la qual el President del Gremi de la Joventut, Christian Franz, portarà el Guió de la Mare de Déu.

Dispositiu especial de seguretat i trànsit

Morella compta amb un dispositiu especial de seguretat i trànsit durant els dies del 54 Sexenni amb l’objectiu d’absorbir la gran quantitat de visitants i vehicles que hi arriben. D’aquesta manera, s’han disposat diferents aparcaments als afores de la ciutat. Així, un servei d’autobús continu aproparà als i les visitants a Morella des de l’aparcament fins a l’entrada de la ciutat.

2018-08-18T12:54:08+02:00 Agost 18th, 2018|Cultura, Festa, Notícies, Societat|