964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

La Presó de l’ajuntament de Morella ja és visitable

Home/Cultura, Notícies, Turisme/La Presó de l’ajuntament de Morella ja és visitable

La Presó de l’ajuntament de Morella ja és visitable

Aquesta està a l’edifici de l’ajuntament, el qual es va construir al segle XIV i compta amb el premi Europa Nostra per la recuperació arquitectònica

La rehabilitació de la Presó suposa un increment de l’atractiu turístic de Morella junt amb tots els monuments i museus

Morella ha obert avui la Presó de l’ajuntament al públic i suma aquesta al conjunt de monuments i museus de la ciutat. Aquest espai de l’edifici consistorial s’ha rehabilitat i museïtzat de manera que es coneix de més prop la història de Morella. Així, la visita de l’ajuntament comptarà amb la Sala del Justícia, la Sala del Consell, la Llotja i la Presó, i augmentarà la Xarxa de Museus de Morella amb el Castell, la Basílica Arxiprestal, les Torres de Sant Miquel i el museu Temps de Dinosaures.

La Presó de Morella estava dividida en dues seccions, una per a dones i l’altra per a homes. Aquestos espais es van rehabilitar parcialment l’any 1992 en la restauració que va tindre l’edifici. Així, aquest espai compta amb una cel·la original amb grafitis que la daten del segle XIX. A més, aquestes es van utilitzar fins a la guerra civil espanyola i la dictadura.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “la presó és una part molt important d’aquest edifici. Fins ara havien albergat oficines de l’ajuntament però amb aquest projecte es poden visitar i donar a conéixer la història d’aquest edifici del segle XIV”. L’edil ha explicat que “ara la Presó forma part del patrimoni cultural, artístic i arquitectònic de Morella perquè morellanes, morellans i visitants el coneguen amb els diferents panells explicatius i audiovisuals que ens mostraran la seua història”. Finalment Rocío ha aprofitat per a “animar a totes i tots a vindre a veure la Presó, on les parets de les cel·les encara contenen grafitis dels presos, alguns datats del segle XIX”.

L’entrada a la Presó de Morella costarà 1,5 euros, però serà gratuïta per a qui compre l’entrada de tot el conjunt monumental. Així, aquesta entrada inclou el Castell de Morella, la Basílica Arxiprestal, el Museu Temps de Dinosaures, les Torres de Sant Miquel, el Museu del Sexenni i ara la Presó. També cal explicar que l’horari d’obertura d’aquesta serà des de les 11.00 hores fins a les 14.00 hores al matí i des de les 16.00 hores fins a les 19.00 hores a la vesprada.

L’edifici de l’ajuntament de Morella es va començar a construir l’any 1359, ara fa 660 anys, i compta amb el premi Europa Nostra des de l’any 1997. Així, aquest edifici combina l’atractiu turístic amb l’ús diari i de servei públic que té qualsevol ajuntament. L’actual rehabilitació s’ha realitzat amb l’ajuda dels plans de turisme de la Diputació de Castelló.

2019-04-13T11:52:04+02:00 Abril 13th, 2019|Cultura, Notícies, Turisme|