964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella acollirà unes jornades de ramaderia extensiva els dies 28 i 29 de novembre

Home/Cultura, Notícies, Societat/Morella acollirà unes jornades de ramaderia extensiva els dies 28 i 29 de novembre

Morella acollirà unes jornades de ramaderia extensiva els dies 28 i 29 de novembre

Aquestes formen part de les activitats realitzades a Morella com a Capital de la Muntanya Espanyola 2019

La vesprada del 29 de novembre tindrà lloc també Cine i literatura: identitat cultural i desenvolupament sostenible

L’ajuntament de Morella acollirà les jornades L’activació de recursos econòmics en els territoris de muntanya com a estratègia de desenvolupament sostenible d’esMontañas els dies 28 i 29 de novembre. Aquestes tenen dues parts, la primera sobre la Ramaderia extensiva: economia, identitat i paisatge com a focus principal serà el 28 a la vesprada i el 29 al matí. A més, el Cine i literatura: identitat cultural i desenvolupament sostenible tindrà un espai en aquestes jornades durant la vesprada del 29 de novembre.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquestes jornades són molt importants a causa de la quantitat d’explotacions ramaderes que hi ha en la nostra zona, ja que és un dels nostres motors econòmics amb una llarga tradició a la comarca”. Finalment, l’edil ha aprofitat per a “convidar i animar a tots i totes a participar en aquestes jornades dels dies 28 i 29 de novembre”.

A més, s’estudiarà l’estat actual de la sanitat i la producció en el sector boví amb ponències com la inaugural amb la Directora técnica Nacional de la Asociación de Productores Vacunos (ASAPROVAC), Na Matilde Moro. Així hi haurà un bloc sobre sanitat i producció i un altre sobre les noves tecnologies en els quals es parlarà de la possibilitat d’un sistema de producció sense l’ús d’antibiòtics o com aconseguir una producció exitosa gràcies a nous programes de fertilització. També es coneixeran experiències concretes que s’estan desenvolupant en l’actualitat en el sector de la ramaderia vacuna i com la tecnologia pot ser la millor aliada dels pastos amb exemples com el revolucionari programa Ixorigué.

D’altra banda, tindrem el plaer de conèixer de la mà d’exitosos escriptors i cineastes com Óscar Sipán com el cinema i la literatura poden servir de desenvolupament per a les zones rurals.

Cal recordar que Morella és la Capital de la Muntanya Espanyola 2019 i ha realitzat diferents activitats durant tot l’any amb l’Asociación Española de Municipios de Montaña esMontañas. Durant els propers dies es donarà a conéixer tota la programació. Així, aquestes jornades compten amb la col·laboració dels sindicats de la Federación provincial de agricultores y ganaderos (FEPAC-ASAJA), La Unió, i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana.

2019-11-05T16:47:16+02:00 Novembre 5th, 2019|Cultura, Notícies, Societat|