964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella dóna a conéixer el projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols

Home/Cultura, Notícies, Societat, Turisme/Morella dóna a conéixer el projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols

Morella dóna a conéixer el projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols

L’actuació està bassada en els estudis realitzats durant el 2017 i té una part estructural i una altra de recuperació pictòrica

La millora de la façana de la Basílica Arxiprestal és necessària per a mantindré el patrimoni arquitectònic de Morella

Aquest matí s’ha presentat el projecte de rehabilitació de la Porta dels Apòstols de la Basílica Arxiprestal de Santa Maria la Major de Morella. Aquest es tracta d’un projecte de Vicente Dualde i està en procés de licitació. Així, l’actuació esta basada en els estudis realitzats a la mateixa durant el 2017 i està separat en dues parts. Una part de millora estructural i una altra de recuperació pictòrica.

A més, aquest matí l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el President de la Genralitat Valenciana, Ximo Puig, han signat el conveni per a realitzar aquesta actuació de la façana de l’església.

L’alcalde de Morella ha destacat que “la Basílica Arxiprestal i la seua façana són una part molt important del patrimoni de Morella, per la qual cosa, s’ha de rehabilitar i conservar per a que tots i totes en puguem gaudir”. Rhamsés també ha comentat que “durant el 2017 es van realitzar diferents estudis per a desenvolupar aquest projecte que busca la rehabilitació tant estructural com pictòrica de la Porta dels Apòstols”.

Cal recordar que, durant el 2017 s’han realitzat diferents estudis per a comprovar l’estat d’aquesta part de la façana de la Basílica de Santa Maria la Major. Aquestos estudis els ha realitzat l’Institut Valencià de Conservació i Restauració, on han participat diferents universitats, tant espanyoles com europees, i han sigut pioners en l’ús de les últimes tecnologies, ja que han utilitzat drons, làsers i tecnologia 3D.

2018-02-12T10:09:21+02:00 Febrer 11th, 2018|Cultura, Notícies, Societat, Turisme|