964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella homenatja al President del San Lorenzo de Almagro, Emilio Bernat

Home/Notícies/Esport/Morella homenatja al President del San Lorenzo de Almagro, Emilio Bernat

Morella homenatja al President del San Lorenzo de Almagro, Emilio Bernat

El C. A. San Lorenzo i el Morella F. C. són equips agermanats des de que el club argentí visitara la ciutat a l’any 1950

Els fills i nets d’Emilio Bernat han acudit a aquest emotiu homenatge realitzat durant el 54 Sexenni

Aquesta vesprada ha tingut lloc un acte d’homenatge al morellà Emilio Bernat, President del C. A. San Lorenzo de Almagro. En aquest acte col·labora el Morella C. F. el qual, deu els seus colors blaugrana a aquest equip argentí des de 1950 quan el president va donar l’equipació a l’equip local. Així, el Sexenni apropa a la família d’Emilio Bernat per a rendir aquest emotiu homenatge al qual han acudit la seua filla amb la seua parella, Elba Bernat i Pedro Zanini, el fill d’Emilio, Emilio Bernat, i dos néts, Agustin Zanini i Emilio Bernat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “El Sexenni té aquesta característica d’apropar als morellans i morellanes que viuen més lluny i realitzar actes tan emotius com aquest”. A més, l’edil ha comentat que “l’agermanament que tenen el San Lorenzo de Almagro i el Morella des que el club argentí va vindre a la ciutat i va regalar les equipacions a l’equip local, el qual encara conserva els mateixos colors”.

En aquell temps, el club argentí estava presidit per Emilio Bernat Viñals, que havia nascut a Morella, però va haver d’emigrar. A causa d’un error, en la seua partida de naixement figurava el nom de Bernard i va haver de tornar d’Argentina a canviar-ho. El president va organitzar una gira del club per Espanya, per a tornar a la seua Morella natal i canviar aquell error en el seu cognom. A més, el club argentí va disputar un partit contra l’equip de la ciutat dels Ports, amb l’anecdòtic resultat de 0 a 10, i va regalar equipacions completes i balons. Des de llavors, el Morella C. F. vist de blaugrana, com el conjunt de Buenos Aires. Emilio Bernat va presidir este club entre els anys 1949 i 1951.

2018-08-20T19:24:46+02:00 Agost 20th, 2018|Esport, Notícies|