964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella inaugura l’exposició de fotos del 54 Sexenni

Home/Cultura, Festa, Notícies/Morella inaugura l’exposició de fotos del 54 Sexenni

Morella inaugura l’exposició de fotos del 54 Sexenni

Més de 400 fotos van participar en el concurs #ElMeuSexenni en les diferents categories i modalitats

L’alcalde ha agraït la participació i implicació de tot un poble per fer estes festes tan especials

També s’han recordat en els 40 anys de la Constitució, la importància de la conservació de patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d’Espanya

Morella ha inaugurat aquest matí l’exposició amb les imatges del concurs de fotografia #ElMeuSexenni. Aquesta compta amb una xicoteta mostra de fotos que representa la festa major de la ciutat, el 54 Sexenni, que va tindre lloc el passat mes d’agost. Així, l’acte d’inauguració ha servit per a entregar els premis del concurs que ha guanyat Eduardo Manero amb la seua foto La sonrisa de la reina. L’exposició mostra 60 fotos de les més de 400 que en van participar, encara que totes es poden veure en format digital projectades a les Sales Gòtiques de l’ajuntament.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “el concurs ha tingut una elevada participació amb més de 400 fotografies en les diferents modalitats i ací es mostren totes entre les que componen l’exposició i les que es projecten a la pantalla”. A més, l’edil ha agraït a “totes i tots els participants que han fet arribar les seues fotos. Finalment, ha aprofitat per a “animar a totes i tots a visitar aquesta exposició a les Sales Gòtiques de l’ajuntament i veure les imatges del Sexenni”.

Cal recordar que el 54 Sexenni estrenava les declaracions de Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. A més, aquesta festa està en procés per a obtindre la Declaració de Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial d’Espanya. Totes elles han d’omplir d’orgull i de compromís per a continuar preservant la nostra festa més important en la qual tenen un paper essencial tots els morellans i morellanes amb els gremis i els carrers, ha comentat l’edil.

Ajudes institucionals

El 54 Sexenni de Morella ha estat recolzat per diferents institucions. D’aquesta manera, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló van donar diferents ajudes i subvencions als gremis organitzadors i als veïns i veïnes que van treballar durant tot l’any per a decorar els carrers amb motiu d’aquesta festivitat. Així, Rhamsés també ha volgut “agrair aquestes institucions el seu compromís amb el Sexenni i impulsar aquesta festa tan important per als morellans i morellanes, així com el seu valor turístic i econòmic per a la ciutat i que el suport en esta 54 edició del Sexenni siga l’inici d’un suport continu”.

40 anys de la Constitució

A més, durant l’acte d’inauguració també s’ha fet referència al 40 aniversari de la Constitució. Així, l’alcalde ha citat l’article 46 d’aquesta, en el qual es parla de la conservació del patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d’Espanya on el Sexenni de Morella n’és un clar exemple.

2018-12-06T14:24:54+02:00 Desembre 6th, 2018|Cultura, Festa, Notícies|