964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella renova les tres Flors d’Honor de Viles amb flor

Home/Notícies, Societat, Turisme/Morella renova les tres Flors d’Honor de Viles amb flor

Morella renova les tres Flors d’Honor de Viles amb flor

ASFPLANT pretén posar en valor el patrimoni vegetal i paisatgístic amb el conjunt de jardins i zones verdes de cada població

L’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana (ASFPLANT) ha renovat les Flors d’Honor de Morella en un acte que va tindre lloc a Torrent. Així, la capital dels Ports ha obtingut una valoració de tres flors, de quatre possibles, dins de la valoració que atorga aquesta associació. Cal destacar que Morella és un dels primers municipis a formar part del programa Viles amb flor que valora el patrimoni vegetal de les ciutats.

Morella compta amb diferents zones verdes i jardins dins del centre històric, així com diferents balcons que componen un important patrimoni vegetal i floral. Aquestos ajuden a apropar la natura al nucli urbà i se sumen a l’atractiu del conjunt de la ciutat. Entre aquestes zones verdes i jardins destaca el passeig de l’Albereda, el convent de Sant Francesc, el Jardí dels Poetes i la Plaça Colom, entre altres jardins públics. A més, Morella compta amb més espais verds molt importants en els afores com la Fàbrica Giner o el Roser de Xiva, així com altres monts públics com el pinar de Pereroles o el Mont de Vallivana.

El regidor de Serveis Urbans i Manteniment, Joan Carles Marcobal, ha “destacat la important iniciativa de l’associació per a posar en valor les zones verdes dins de les ciutats i involucrar als veïns i veïnes que mantenen plantes als balcons”. També ha remarcat que “més enllà del reconeixement, aquest programa de Viles amb flor ens ha d’ajudar a millorar i gestionar totes les zones verdes i jardins i que l’esforç diari es veja reflectit en aquestos espais”. L’edil ha explicat que “a Morella comptem amb una elevada superfície de zona verda com és l’Albereda que rodeja la ciutat, així com altres jardins que conformen racons molt bonics dins del nucli urbà”. Joan Carles ha agraït “a l’associació haver pensat en Morella per a formar part d’aquesta iniciativa i valorar tan positivament el patrimoni vegetal que tenim” així com “agrair als veïns i veïnes que tenen plantes als jardins la seua implicació en mantenir-les i fer una ciutat millor”. Aquest programa compta amb una llarga trajectòria en diversos països europeus com el Regne Unit, Irlanda, França, amb 11.000 municipis adherits, i Itàlia. Així, en 2012 va començar a instaurar a Catalunya i ara inicien els primers municipis a la Comunitat Valenciana.

2019-11-07T14:06:03+02:00 Novembre 7th, 2019|Notícies, Societat, Turisme|