964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Morella serà una de les seus de la I Nit Europea de la Investigació Valenciana

Home/Cultura, Notícies, Societat/Morella serà una de les seus de la I Nit Europea de la Investigació Valenciana

Morella serà una de les seus de la I Nit Europea de la Investigació Valenciana

El programa es durà a terme en més de 30 espais amb la col·laboració de sis municipis valencians.

A Morella es realitzarà un taller didàctic sobre arqueologia funerària i antropologia forense.

Morella ha sigut escollida com una de les seus per albergar la primera Nit Europea de la Investigació Valenciana. Un total de 25 entitats s’han sumat a la I Nit Europea de la Investigació Valenciana i han organitzat més de 60 propostes en més de 30 espais. En el cas de Morella, es realitzarà un taller didàctic sobre arqueologia funerària i antropologia forense, el dissabte 29 a les 11:30 hores del matí a la Llotja de l’Ajuntament de Morella.

La regidora d’educació, Judit Garcia, ha valorat molt positivament aquest tipus d’accions “que apropen matèries fonamentals com és la ciència o la investigació a tota la població d’una manera lúdica i didàctica”. Garcia, ha comentat  que “ aquestes activitats estan obertes a tot el públic, però especialment al públic jove”.

L’activitat organitzada per l’Ajuntament de Morella, Grupo Paleolab i Noverint Coop.v, constarà d’un taller didàctic i pràctic sobre arqueologia funerària i antropologia forense. S’exposaran les tècniques d’excavació arqueològica de inhumacions i com les datacions radiocarbòniques  permeten obtindre la data de la mort. Després es farà un taller participatiu (amb esquelets reals) on els assistents  podran realitzar les medicions i presa de dades.

El lema d’aquesta Nit Europea de la Investigació Valenciana és “Science bridges”, a fi de consolidar ponts i connexions entre la investigació i la cultura, amb la finalitat, alhora, de celebrar l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, del qual Morella, compta amb el seu segell que va atorgar el Ministeri de Cultura a principis d’any.

 

Morella, 26 de setembre de 2018

2018-09-26T10:47:55+02:00 Setembre 26th, 2018|Cultura, Notícies, Societat|