964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

S’amplia la troballa arqueològica del carrer Verge del Roser

Home/Cultura, Notícies, Societat/S’amplia la troballa arqueològica del carrer Verge del Roser

S’amplia la troballa arqueològica del carrer Verge del Roser

Durant la primera fase de l’obra, al 2016, va aparéixer una necròpoli datada entre els anys 945 i 1020 amb un cervell conservat durant 1.000 anys

La segona fase es va reprendre al setembre on han aparegut noves restes que poden formar part del cementeri

La troballa afectarà mínimament a les obres que continuen al carrer Porta Sant Mateu mentre s’estudien les restes

La segona fase de les obres del carrer Verge del Roser ha descobert una nova troballa de restes arqueològiques a Morella. Les restes s’han trobat al reprendre l’actuació a setembre al carrer Porta de Sant Mateu on s’està actuant aquesta setmana. Tot apunta a que la troballa siga una continuació del que es va trobar al 2016 i formar part d’aquest cementeri islàmic. Avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés ha visitat la troballa on els arqueòlegs treballen per tal de veure la magnitud d’aquesta i realitzar els posteriors estudis.

Rhamsés ha destacat que “es tracta de troballes molt importants a Morella, ja que la part de la història islàmica és de les menys conegudes i gràcies a les restes que s’estan encontrant podem saber més sobre la nostra ciutat”. A més, l’edil ha comentat que “els arqueòlegs han començat els estudis per a veure les dimensions de la troballa en aquesta zona i saber si forma part del mateix cementeri que es va datar entre els anys 945 i 1020”. Rhamsés ha dit que “la troballa afectarà mínimament a les obres, ja que es tracta d’una obra gran i mentre es realitzen els estudis de les restes, es pot treballar a la zona de la Porta Sant Mateu”.

Cal recordar que els estudis realitzats a la primera troballa van datar el cementeri entre els anys 945 i 1020. A més, es va confirmar que és d’origen islàmic i que estava situat fora de les muralles d’aquella època. A més, es va trobar un cervell de 1.000 anys d’antiguitat sobre el que es va realitzar una rèplica en 3D i sobre el que es vol seguir estudiant per a obtindre més informació sobre la vida a Morella en aquesta època, de la qual hi ha poca informació.

2017-09-27T14:22:40+02:00 Setembre 27th, 2017|Cultura, Notícies, Societat|