964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

Suport de la Generalitat Valenciana al 54 Sexenni de Morella

Home/Cultura, Notícies, Societat/Suport de la Generalitat Valenciana al 54 Sexenni de Morella

Suport de la Generalitat Valenciana al 54 Sexenni de Morella

Els Gremis del 54 Sexenni i l’ajuntament de Morella han signat els convenis de col·laboració amb la Generalitat Valenciana

El conveni amb l’ajuntament serveix per a gestionar les ajudes als carrers i conventets que treballen durant tot l’any per a confeccionar la decoració del Sexenni

El Sexenni de Morella és una festa única i extraordinària a tota la Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana, l’ajuntament de Morella, els gremis organitzadors del 54 Sexenni i els carrers han signat aquest matí el conveni de col·laboració per a aquestes festes extraordinàries que se celebren cada sis anys. Així, l’ajuda des de la Generalitat Valenciana es dóna suport econòmic als gremis, carrers i conventets que participen activament en la celebració del Sexenni. L’ajuntament de Morella és l’encarregat de gestionar les ajudes als carrers i conventets que treballen durant tot l’any per a confeccionar la decoració del Sexenni. Així, el Sexenni compta amb la participació de vuit gremis més l’ajuntament i el clero, així com 15 carrers per on passen els Retaules i processons.

L’acte ha comptat amb el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i representació del Gremi de la Gent Gran, el Gremi de Llauradors i Ramaders, la Colònia Morellano-Catalana, els Morellans Absents el Gremi de Professions, Indústria i Transport, el Gremi de Comerç i Turisme, el Gremi d’Arts i Oficis i el Gremi de la Joventut. El Sexenni és una festa extraordinària per a tota la Comunitat Valenciana, la qual compta amb molts elements únics i exclusius dels quals es pot gaudir cada sis anys.

Així, Rhamsés ha destacat que “és molt important el suport de les institucions que donen suport a les tradicions i festivitats com a fet la Generalitat en aquest cas amb el Sexenni, en la qual molta gent s’esforça i s’implica en l’organització d’aquesta festa”. El President de la Generalitat ha explicat que “el Sexenni és molt important per a morellans i morellanes i a més, un reclam turístic de la nostra comunitat amb unes característiques extraordinàries que el converteixen en una festa única al món”.

Preparatius dels carrers del 54 Sexenni

Avui ja es poden veure els treballs de decoració dels carrers per a la celebració del 54 Sexenni de Morella. D’aquesta manera, cada any de Sexenni, els carres mesclen el treball tradicional amb el paper de seda per a confeccionar els tapissos, amb la il·luminació innovadora dels últims sexennis perquè la decoració lluïsca durant les 24 hores del dia. Així, el 18 d’agost, els carrers tindran tots els elements enllestits per a rebre a la Mare de Déu de Vallivana durant el novenari festiu que suposa el 54 Sexenni.

2018-08-16T14:59:37+02:00 Agost 16th, 2018|Cultura, Notícies, Societat|