964 16 00 34 - Carrer Segura Barreda, 28, 12300 Morella, Castello|ajuntament@morella.net

V Morella negra com la trufa

Home/Cultura, Destacat, Gastronomia, Turisme/V Morella negra com la trufa
Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Divendres 14 de febrer

20.00 h. Inauguració de la V Edició de Morella negra com la trufa. Llotja de l’ajuntament de Morella. Hi participen el Comissari Garcia, el periodista i escriptor Carlos Quílez, la diputada de Cultura de Castelló, Ruth Sanz, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés.

En aquest acte la Llotja de l’Ajuntament es tornarà a convertir en l’Espai de degustació Gastro-Literari Sergio Beser on podrem gaudir de les delícies gastronòmiques de la comarca dels Ports, conversar amb els autors negres i que ens signin els seus llibres. Per a aquesta inauguració podrem degustar els pinxos de Tòfona negra preparats pel Restaurant Hotel Cardenal Ram i degustar vi negre de la IGP Vins de Castelló del celler Mas de Rander.

23.00 h. Masterclass de cinema negre entre copes. Nevera Medieval. Un introducció a el fascinant món del cinema negre americà de la mà de Santiago Álvarez, director de continguts de València negra.

Dissabte 15 de febrer

10.30 h. Visita guiada a La Morella Més Negra.

12.00 h. – 13.15 h. Tubers 2020. Sala el Justícia. Taula literària en què participaran els i les 5 finalistes de la IV Edició de el premi Tuber Melanosporum moderats pel periodista Carlos Luria. Els finalistes d’aquesta edició són:

Joan Carles Ventura per Camins dubtosos,

Roger Rubio per El hombre que no haría daño a nadie,

Anna Hernádez per La mecedora,

Ana Lena Rivera per Lo que callan los muertos i

Eduard Palomares per No cerramos en agosto.

13.30 h. Vermut literari. Canyero’s bar.

18.00 h. – 19.00 h. Taula literària Rural Noir, petites comunitats, dramàtiques històries. Sala del Justícia. Hi participen Jordi Llobregat, Miguel Ángel Hernández i Marto Parent moderats per Paco Atero del Portal Literari especialitzat en novel·la negra Negra i Mortal www.negraymortal.com.

19.15 h. Lliurament de la IV premi Tuber Melanosporum. Sala del Justícia. Premi a la millor novel·la negra d’un escriptor novell publicada per una editorial entre el setembre de 2018 i agost de 2019.

19.30 h. – 20.30 h. Taula literària Art de Novel·la Negra. Sala del Justícia. Les autores Berna González Harbour i Arantza Portabales ens parlaran de les seves últimes novel·les en què l’art vol interferir en les dramàtiques representacions de la mort. Moderarà la taula Santiago Álvarez.

20.30 h. Signatura de llibres pels autors i degustació de pinxos negres de tòfona preparats pel Restaurant Vinatea i La Fonda Moreno acompanyats de vi negre del celler Mas de Rander. Espai de degustació Gastro-Literària Sergio Beser.

Diumenge 16 de febrer

11.00 h. – 12.15 h. Taula Literària i d’actualitat True Crime, més enllà de la imaginació moderada pel periodista i escriptor director de www.eltaquigrafo.com, Carlos Quílez. Sala del Justícia. A la taula participaran la jutge d’instrucció, Rosa M. Freire, la criminòloga, Paz Velasco, i la periodista, Beatriz Óssa, que han publicat el seu llibre en la sèrie Sin Ficción de Alrevés.

12.30 h. – 13.30 h. Taula literària Distopia Negra. Sala del Justícia. Segons la RAE Distopia és el terme oposat a utopia. Com a tal, designa un tipus de món imaginari, recreat en la literatura o el cinema, que es considera indesitjable .. ia més negra …

Ens parlaran de les seves novel·les distòpiques David Llorente i Jose Ramón Gómez Caps moderats per Santiago Álvarez, escriptor i director de continguts de València negra.

13.30 h. Signatura de llibres pels autors i degustació de pinxos negres de tòfona preparats pel Restaurant La Fonda acompanyats de vi negre del celler Mas de Rander. Espai de degustació Gastro-Literària Sergio Beser.