Associacions i distincions

Associació de Los Pueblos más bonitos de España

Los Pueblos más bonitos de España neix de la convicció i necessitat de posar en coneixement de tot el món els meravellosos pobles que esquitxen la geografia espanyola. Llocs de gran bellesa que destil·len història i cultura a l’una, viles on la tradició envolta el viatger, que al barrejar-se amb els vilatans, passa a formar part d’aquest marc únic encara que sigui només per uns instants.

Morella és una de les primeres localitats que va formar part de l’associació, sent membre des del 2013.

lospueblosmasbonitosdeespana.org/comunidad-valenciana/morella

SICTED

Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions El SCTE Destinacions-SICTED persegueix un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferts al turista dins d’un mateix destí, de manera que no s’aprecien deficiències de qualitat substancials entre els diferents productes (agents) que componen l’oferta en la destinació i, amb això, condicionaments negatius de la percepció i satisfacció dels turistes. Morella està a la xarxa des del 2012, a partir d’al 2018 s’incorpora la comarca dels Ports, passant a ser la destinació SICTED Morella-Els Ports.

calidadendestino.es/Contenidos/ConsultaDestinosEstablecimientosDistinguidos.aspx

Xarxa de destins turístics intel·ligents

La Xarxa DTI CV neix amb la intenció de crear un marc de relacions entre destinacions i crear sinergies entre els mateixos, així com amb empreses i entitats turístiques de la Comunitat Valenciana. El seu objectiu, en un entorn col·laboratiu d’aprenentatge, és generar transferència de coneixement entre els seus membres per facilitar l’evolució de la planificació i gestió de les destinacions turístiques basant-se el model DTI CV i així convertir la Comunitat Valenciana en un territori turístic intel·ligent. Morella està elaborant el seu diagnòstic DTI amb l’objectiu de millorar la gestió turística de la localitat. El nostre compromís és la millora contínua en tots els àmbits.

invattur.gva.es/destinos-turisticos-inteligentes-comunitat-valenciana/

Tours & Kids

Tour & Kids, és el club de producte de Turisme Familiar de la Comunitat Valenciana (Espanya) creat per l’Associació de Turisme Familiar de la Comunitat Valenciana, que treballa amb la finalitat de promocionar i fomentar el turisme familiar confeccionant una oferta de qualitat i competitiva que redunda en benefici d’usuaris, empreses i destinacions associats.

http://www.tourandkids.com/ver/3950/morella.html

Viles en flor

Un reconeixement a la tasca dels municipis per a la millora de l’espai urbà.

Les Viles en Flor són aquells pobles i ciutats que destaquen per una actuació real, conscient i a llarg termini en matèria d’enjardinament, medi ambient i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

Una Vila en Flor vetlla pel benestar dels seus ciutadans, fomenta el vincle entre els seus habitants a través dels espais verds públics, és un reclam turístic i millora la imatge del municipi a l’distingir pel seu respecte de l’entorn.

http://comunitatvalenciana.villasenflor.com/poblacion/morella

Castillos y palacios de España

Els fins de l’associació són: contribuir a la conservació, revitalització i protecció, moral i material, de el patrimoni monumental fortificat espanyol i estimular l’estudi, coneixement i interès pels nostres castells, posant de relleu i propagant la seva importància artística, històrica i cultural, de manera que es fomenti el seu coneixement i es faciliti amb mitjans adequats la tasca investigadora. Aquesta associació cultural sense ànim de lucre va ser fundada el 1952 a l’empara d’un decret de 22 d’abril de 1949, pel qual es venien a protegir dels castells i se’ls reconeixia com a monuments nacionals; precisament ara acabem de celebrar el cinquantenari de la fundació de la nostra associació. El 22 de desembre de 1966 la va A. E. A. C. va ser declarada d’utilitat pública pel Consell de Ministres i des de 1976 SS. MM. els Reis ostenten la Presidència Honorífica de l’Associació.

https://www.xn--castillosdeespaa-lub.es/es/content/morella-castillo-de

Ruta dels 3 reis

Un projecte iniciat l’any 1994 promogut des dels ajuntaments d’Alcanyís, Morella i Tortosa, amb actuacions destacables com la confecció d’una guia turística de la Ruta dels Tres Reis; un destí unic entre tres ciutats i un territori. Una ruta per recórrer i descobrir tres ciutats monumentals, de gran riquesa historicoartística: Morella, Alcanyís i Tortosa. Una ruta que ens presenta una destinació de gran diversitat cultural, natural i gastronòmica. Una ruta còmoda, segura i sostenible, a través d’una oferta flexible que permet personalitzar cada viatge. Una ruta de ciutats i territori amb múltiples ofertes i productes, sota una marca turística. Una ruta i molts camins: la Ruta dels 3 Reis.

www.ruta3reyes.es/

3 territoris

Morella, Terra Alta i Matarranya, ‘tres territoris, una mateixa terra‘ Morella (Castelló), Matarranya (Terol) i la Terra Alta (Tarragona) són tres territoris amb una cultura i una forma de vida molt semblants. El seu paisatge mediterrani, la seva gastronomia, la seva història en comú… mantenen un patrimoni natural i arquitectònic espectacular: el massís dels Ports, les poblacions emmurallades, els camps conreats, les tradicions centenàries, la cultura de el vi…

En èpoques passades, els tres territoris estaven units per llaços comercials, amb rutes que començaven a l’interior i arribaven fins al Mediterrani i viceversa. L’intercanvi comercial es produïa a les fires, que suposaven el punt de trobada entre els seus habitants, els qui compartien tradicions, gastronomia i en definitiva, una forma de vida.

En l’actualitat, els tres territoris segueixen units i tenen molt a oferir als que vénen atrets per l’autenticitat de les terres de frontera.

www.3territoris.org/

Agenda

No hi ha esdeveniments programats en aquest moment.

Morella amplia els horaris de tota la xarxa del castell i museus

Tots els espais municipals estaran oberts de dilluns a diumenge durant el mes d’agost i es reobre la Presó del segle XIV La ciutat de Morella encara l’arribada del mes d’agost amb l’ampliació d’horaris de visita en tota la xarxa del castell i museus. D’aquesta manera,...

Morella entra en la setmana del Festival Literari

Carles Francino, va entrevistar ahir a la directora del festival, Elena Moya, a La Ventana de la Cadena SER Totes les activitats i panells són gratuïts i es poden reservar les entrades al portal Escena Online Arriba la setmana del Festival Literari de Morella que se...