Associacions i distincions

Imagen de archivo

Associació de Los Pueblos más bonitos de España

Los Pueblos más bonitos de España neix de la convicció i necessitat de posar en coneixement de tot el món els meravellosos pobles que esquitxen la geografia espanyola. Llocs de gran bellesa que destil·len història i cultura a l’una, viles on la tradició envolta el viatger, que al barrejar-se amb els vilatans, passa a formar part d’aquest marc únic encara que sigui només per uns instants.

Morella és una de les primeres localitats que va formar part de l’associació, sent membre des del 2013.

PÀGINA WEB LOS PUEBLOS MÁS BONITOS DE ESPAÑA

Descàrrega l’App

Imagen de archivo
Imagen de archivo

SICTED

Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions El SCTE Destinacions-SICTED persegueix un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferts al turista dins d’un mateix destí, de manera que no s’aprecien deficiències de qualitat substancials entre els diferents productes (agents) que componen l’oferta en la destinació i, amb això, condicionaments negatius de la percepció i satisfacció dels turistes. Morella està a la xarxa des del 2012, a partir d’al 2018 s’incorpora la comarca dels Ports, passant a ser la destinació SICTED Morella-Els Ports.

PÀGINA WEB

 

Imagen de archivo

Xarxa de destins turístics intel·ligents

La Xarxa DTI CV neix amb la intenció de crear un marc de relacions entre destinacions i crear sinergies entre els mateixos, així com amb empreses i entitats turístiques de la Comunitat Valenciana. El seu objectiu, en un entorn col·laboratiu d’aprenentatge, és generar transferència de coneixement entre els seus membres per facilitar l’evolució de la planificació i gestió de les destinacions turístiques basant-se el model DTI CV i així convertir la Comunitat Valenciana en un territori turístic intel·ligent. Morella està elaborant el seu diagnòstic DTI amb l’objectiu de millorar la gestió turística de la localitat. El nostre compromís és la millora contínua en tots els àmbits.

PÀGINA WEB

 

Imagen de archivo

Tours & Kids

Tour & Kids, és el club de producte de Turisme Familiar de la Comunitat Valenciana (Espanya) creat per l’Associació de Turisme Familiar de la Comunitat Valenciana, que treballa amb la finalitat de promocionar i fomentar el turisme familiar confeccionant una oferta de qualitat i competitiva que redunda en benefici d’usuaris, empreses i destinacions associats.

PÀGINA WEB

 

Imagen de archivo

Viles en flor

Un reconeixement a la tasca dels municipis per a la millora de l’espai urbà.

Les Viles en Flor són aquells pobles i ciutats que destaquen per una actuació real, conscient i a llarg termini en matèria d’enjardinament, medi ambient i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

Una Vila en Flor vetlla pel benestar dels seus ciutadans, fomenta el vincle entre els seus habitants a través dels espais verds públics, és un reclam turístic i millora la imatge del municipi a l’distingir pel seu respecte de l’entorn.

PÀGINA WEB

Imagen de archivo

Castillos y palacios de España

Els fins de l’associació són: contribuir a la conservació, revitalització i protecció, moral i material, de el patrimoni monumental fortificat espanyol i estimular l’estudi, coneixement i interès pels nostres castells, posant de relleu i propagant la seva importància artística, històrica i cultural, de manera que es fomenti el seu coneixement i es faciliti amb mitjans adequats la tasca investigadora. Aquesta associació cultural sense ànim de lucre va ser fundada el 1952 a l’empara d’un decret de 22 d’abril de 1949, pel qual es venien a protegir dels castells i se’ls reconeixia com a monuments nacionals; precisament ara acabem de celebrar el cinquantenari de la fundació de la nostra associació. El 22 de desembre de 1966 la va A. E. A. C. va ser declarada d’utilitat pública pel Consell de Ministres i des de 1976 SS. MM. els Reis ostenten la Presidència Honorífica de l’Associació.

PÀGINA WEB

Descàrrega l’App

Imagen de archivo
Imagen de archivo

Ruta dels 3 reis

Un projecte iniciat l’any 1994 promogut des dels ajuntaments d’Alcanyís, Morella i Tortosa, amb actuacions destacables com la confecció d’una guia turística de la Ruta dels Tres Reis; un destí unic entre tres ciutats i un territori. Una ruta per recórrer i descobrir tres ciutats monumentals, de gran riquesa historicoartística: Morella, Alcanyís i Tortosa. Una ruta que ens presenta una destinació de gran diversitat cultural, natural i gastronòmica. Una ruta còmoda, segura i sostenible, a través d’una oferta flexible que permet personalitzar cada viatge. Una ruta de ciutats i territori amb múltiples ofertes i productes, sota una marca turística. Una ruta i molts camins: la Ruta dels 3 Reis.

 

Imagen de archivo

3 territoris

Morella, Terra Alta i Matarranya, ‘tres territoris, una mateixa terra‘ Morella (Castelló), Matarranya (Terol) i la Terra Alta (Tarragona) són tres territoris amb una cultura i una forma de vida molt semblants. El seu paisatge mediterrani, la seva gastronomia, la seva història en comú… mantenen un patrimoni natural i arquitectònic espectacular: el massís dels Ports, les poblacions emmurallades, els camps conreats, les tradicions centenàries, la cultura de el vi…

En èpoques passades, els tres territoris estaven units per llaços comercials, amb rutes que començaven a l’interior i arribaven fins al Mediterrani i viceversa. L’intercanvi comercial es produïa a les fires, que suposaven el punt de trobada entre els seus habitants, els qui compartien tradicions, gastronomia i en definitiva, una forma de vida.

En l’actualitat, els tres territoris segueixen units i tenen molt a oferir als que vénen atrets per l’autenticitat de les terres de frontera.

PÀGINA WEB

 

Imagen de archivo

 CAMÍ DEL CID

Morella forma part del Camí del Cid. Es tracta d’un itinerari turístic que travessa Espanya de Nord-oest a Sud-est i segueix les petjades del Cid Campeador. La principal guia de viatge és el Cantar de Mío Cid. El camí recorre paisatges, pobles i castells vinculats a la figura de Rodrigo Díaz de Vivar.

El Camí es pot recórrer en diferents modalitats: A peu, amb BTT, amb bicicleta i amb cotxe o moto. Totes les rutes estan senyalitzades.

Hi ha un Salconduit que es pot emetre i segellar a qualsevol Oficina de Turisme dels municipis que formen part del camí.

PÀGINA WEB

Descàrrega l’App  

Imagen de archivo
Imagen de archivo

 

 BEST TOURISM VILLAGES

Best Tourism Villages és una iniciativa de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) que busca destacar aquells pobles que són un exemple dins del turisme rural amb béns culturals i naturals en els quals es preserven les tradicions i la cultura.

Es reconeix també als pobles que mantenen un compromís amb la sostenibilitat en aspectes econòmics, socials i ambientals en fomentar el turisme com un dels motors del desenvolupament rural i el benestar de les comunitats.

 

PÀGINA WEB

Agenda

[tribe_events_list limit = “8”]

La Oreja de Van Gogh actuarà al 55 Sexenni de Morella

La nit del diumenge 18 d’agost serà la data quan la banda donostiarra oferirà un multitudinari concert en un escenari imponent a l’exterior de l’Espai Firal Esta serà una de les principals actuacions musicals que allarguen la festa del novenari sexennal fins ben...

Idees i propostes per a estalviar aigua

Projecte sostenible sobre l'estalvi d'aigua Distribució de l'aportació d'aigua a Morella Xifres clau sobre la despesa d'aigua a Morella   410.000 L Litres diaris entre setmana. (165 litres/habitant/dia) 450.000 L Litres diaris el cap de setmana. 492.000 L Litres...

Una intensa programació per al III festival literari de Morella

Algoritmes o humans? es qüestionarà esta tercera edició a través dels diferents panells programats des del 3 fins al 5 de maig Escriptors, escriptores, periodistes, xefs, músics i creatius de renom participaran en les taules redones al Teatre Municipal, acompanyades...

Rosca tapada per a Pasqua

Morella i tota la comarca dels Ports és una zona ramadera, per la qual cosa, la carn té un especial protagonisme en la gastronomia local tradicional. El paisatge d’este territori es nodreix de ramat boví, porcí i oví per a proporcionar una gran varietat d’elaboracions...

Arranca la intensa programació de Morella negra com la trufa

Durant el cap de setmana, la ciutat s’endinsa en l’univers de la novel·la negra combinat amb la gastronomia dels Ports i la seua trufa negra L’editor Gori Dolz ha rebut el reconeixement Nigrum tuber pel suport que ha donat al festival des dels inicis durant l’acte...

Morella negra com la trufa detalla la programació de l’edició 2024

Les taules literàries es combinen amb degustació de pinxos de trufa negra i altres activitats durant els dies 23, 24 i 25 de febrer La Llotja acollirà l’exposició Dones encobertes sobre amb una recopilació de portades de novel·les negres que van patir la censura del...