Convent de Sant Francesc

 

El Convent de Sant Francesc

Tota la bellesa del gòtic

Al costat d’altres edificacions històriques annexes es convertirà en el Parador Nacional de Turisme de Morella.
Construït  per l’ordre dels franciscans entre els Segles XIII y XIV, està format per l’Església, el Claustre i la Sala de Profundis.

L’Església del convent, del segle XIV, mostra la bellesa i senzillesa del gòtic original, com les restes del claustre. En ella trobem una única nau central i capelles laterals amb els escuts de les famílies de la noblesa que van pagar l’obra i que més tard van poder soterrar-se alli. En la Sala Capitular es conserva una de les mostres més antigues de l’art macabre espanyol, La Dansa de la Mort, pintura del segle XV que uneix a la noblesa, als senyors feudals i al poble al voltant de la mort, un viatge que iguala les classes socials.

On és el teu tresor, ès el teu cor (Dansa de la Mort. S.XV) 

Actualment està tancat al públic degut a les obres que s’estan realitzant en el claustre (lloc que formarà part del futur Parador Nacional de Turisme).

Imagen de archivo

Agenda

[tribe_events_list limit = “8”]

Arranca la intensa programació de Morella negra com la trufa

Durant el cap de setmana, la ciutat s’endinsa en l’univers de la novel·la negra combinat amb la gastronomia dels Ports i la seua trufa negra L’editor Gori Dolz ha rebut el reconeixement Nigrum tuber pel suport que ha donat al festival des dels inicis durant l’acte...

Morella negra com la trufa detalla la programació de l’edició 2024

Les taules literàries es combinen amb degustació de pinxos de trufa negra i altres activitats durant els dies 23, 24 i 25 de febrer La Llotja acollirà l’exposició Dones encobertes sobre amb una recopilació de portades de novel·les negres que van patir la censura del...