Alguns establiments allarguen les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports mentre dure la temporada d’aquest producte

La pròxima edició, la número 20, recuperarà els showcokings i degustacions de manera presencial

Les XIX jornades de la trufa Morella-Els Ports posaven el punt final de manera oficial el passat 13 de març. Tot i això, alguns dels restaurants continuen amb la seua oferta de menús especials amb aquest producte a causa que s’allarga la temporada. D’aquesta manera, Cardenal Ram, Daluan, El Faixero, El Mesón del Pastor, La Fonda Moreno, La Fonda, Pizzeria Lola i Vinatea oferiran aquesta especialitat en les seues cartes per a disfrutar de l’aroma i versatilitat d’un producte autòcton que accepta una gran varietat de receptes des de les més tradicionals fins a les  tècniques més innovadores durant unes setmanes més.

A més dels plats i menús dels restaurants, els comerços de Morella i tota la comarca ofereixen productes elaborats amb trufa. Formatges, olis, patés i altres produccions estan disponibles en Aromes de Morella, Bolíssim, Carnisseria l’Arc, Carnisseria Vicente, Carns Noel, Comestibles Argimiro, Mercat dels Ports, Pastor de Morella, i Sergi Marín i Monfort per a disfrutar de l’exquisit sabor i la versatilitat de la trufa en qualsevol moment. Tota la informació sobre els restaurants i comerços que participen en les XIX jornades de la trufa es troba a www.morellaturistica.com.

Cal explicar que aquestes jornades tenen com a protagonista la trufa negra dels Ports. Es tracta d’un producte molt versàtil que s’utilitza en una àmplia varietat de receptes. Plats tradicionals i innovadors accepten el sabor de la trufa per a oferir una experiència diferent i, fins i tot, els dolços i postres es combinen amb aquest fong considerat el diamant negre dels Ports. Trufa laminada simplement amb oli i sal, cura per acompanyar amanides o carpaccios, per aromatitzar receptes de caldos o ous. També enriqueix les carns farcides, fins i tot brilla en les postres. La intensitat del seu gust, l’aroma i la versatilitat que ofereix en cuinar-la, converteixen aquest fruit en la joia de la cuina morellana.

XX jornades de la trufa Morella-Els Ports

Amb les últimes setmanes de temporada de la trufa dels Ports, Morella ja planteja la pròxima edició d’aquestes jornades gastronòmiques. Les jornades de la trufa Morella-Els Ports celebraran la seua 20a edició a entre els mesos de gener i març de l’any 2023 i està previst que tornen les activitats especials i presencials. Els showcookings i degustacions dels productes són una part molt important de les jornades, les quals no s’han realitzat en les dues últimes edicions a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Agenda

No hi ha esdeveniments programats en aquest moment.

Morella entra en la setmana del Festival Literari

Carles Francino, va entrevistar ahir a la directora del festival, Elena Moya, a La Ventana de la Cadena SER Totes les activitats i panells són gratuïts i es poden reservar les entrades al portal Escena Online Arriba la setmana del Festival Literari de Morella que se...

Morella presenta a Barcelona el seu nou Festival Literari

Comptarà amb la presència de destacats autors i periodistes, com Eduardo Mendoza, Gemma Nierga, Empar Moliner o Ramon Besa Aquest dilluns s’ha celebrat, a la Casa del Llibre de Barcelona, una roda de premsa per presentar la primera edició del Festival Literari de...