PR-CV 215 Morella – Herbeset

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Senderd e petit recorregut PR-V 215. Està marcat amb línies blanques i grogues.

Sortirem de Morella per la Porta de Sant Miquel en direcció a l'aqüeducte medieval. Passat el primer tram d'aqüeducte ens desviem a la dreta, per carretera, cap al segon tram de la mateixa. A l'arribar trobem un pal indicador que ens desvia a l'esquerra per un assagador. Comencem a pujar per aquest camí. El camí comença a planejar. Trobem una cruïlla amb una pista tancat per una tanca per al bestiar. Fins aquí la ruta coincideix amb la que va de Morella a Xiva de Morella. Seguim per la pista de la dreta.

Passem per la Masia de l'Aljub i arribem a la carretera N-232. Seguim a la dreta per un camí que hi ha al costat de la carretera que es queda a la nostra esquerra. Més endavant creuem la carretera per un pas inferior. Seguim recte per un camí amb molta pedra solta i en pujada. Després d'una corba aquest camí segueix en direcció nord-est fins arribar a la Font de Vinatxos. Des d'aquí la ruta segueix per una pista asfaltada en direcció a la Masia Carcellera.

Arriba un moment en què la pista asfaltada descendeix amb diverses corbes. En aquest tram, el PR una corba seguint a l'esquerra després d'un pas canadenc. Posteriorment reprèn la pista per, uns metres més endavant, desviar-se de nou cap a l'esquerra. Descendim entre bosc fins al barranc que, aigües avall, forma el naixement del riu Cervol (o riu de les Corses). Remuntem per la part oposada del barranc seguint les marques de PR. Arribem a una pista forestal que ve de la Masia Carcellera. El camí segueix per l'esquerra de la pista, gairebé paral·lel a aquesta. En direcció nord-nord-est entre un bosc de pins, seguim pujant. S'arriba a un canvi de vessant en què hi ha una tanca per al bestiar. Ens internem en un barranc que creuarem. El camí arriba a una pista que continuem per l'esquerra en pujada.

Més endavant, en un revolt tancat a la dreta, abandonem la pista seguint un camí a l'esquerra que puja paral·lel a una paret de pedra. A l'arribar a la part alta, girem a la dreta fins retrobar la pista que anteriorment hem deixat. Seguirem per la pista per l'esquerra, uns 150 metres, i l'abandonem seguint el sender marcat a la dreta. El camí s'introdueix en un petit barranc flanquejat per sengles parets de pedra. Arriba un moment que s'abandona el barranc a la dreta, remuntant el vessant i, posteriorment, reprenent la direcció cap a la qual ens dirigíem. Ens trobem una tanca per al bestiar. El camí segueix pujant fins a trobar una pista que ens porta a la carretera CV-105. Seguim per la carretera a la dreta fins a trobar l'entrada a Herbeset.

No items found