PR-CV 217 Xiva – Ortells – Forcall

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Sortim de Xiva pel carrer principal que arriba fins al final de poble. Seguim per la pista forestal seguint el primer trencant a la dreta. Després de travessar dos petits barrancs veiem, a la dreta, un pal indicador que ens assenyala el sender que abandona la pista i segueix en pujada fins a un coll (Coll d'Ortells) .Atravesamos un portell i seguim recte unes traces de sender en descens que , de seguida, es fa evident. Passem altra portera i continuem per sender fins arribar a una pista forestal. Seguim per la pista a l'esquerra i no l'abandonem fins a trobar la carretera de Morella a Ortells.

Un cop a la carretera veiem el poble de Hortells uns 300 metres a la nostra dreta. Aquí les marques desapareixen, però cal seguir per la carretera cap a la dreta fins a trobar una pista que surt a l'esquerra (abans de poble) i baixa fins al riu Bergantes passant al costat d'una pista de futbol sala.

La ruta creua el riu al costat d'unes roques que el travessen. A l'altra riba, seguim a l'esquerra per un sender sempre paral·lel a la llera de riu i remuntant-. Arribem a un mas, a la vora del riu, situada sota una gran roca. El camí travessa la masia i segueix, fins a desembocar en una pista que seguim en la direcció que portem. Aquesta passa per unes granges i surt a la carretera d'entrada a Villores.
Seguim per la carretera a l'esquerra uns 100 metres aproximadament. De seguida a la dreta veiem les marques de PR. La ruta abandona la carretera i segueix al costat d'una caseta per pista fins que, més endavant, deixa la pista a l'esquerra per seguir per sender. El sender -que puja i baixa- travessa una zona d'arbrat fins arribar a una altra pista que seguim a l'esquerra on trobarem un pal indicatiu. Seguint aquesta pista arribem a Forcall travessant el riu Bergantes per un pont.

Listen to the audio guide

No items found