La Perkutada iniciarà la cercavila des de Sant Miquel a les 20.30 hores i recorrerà els principals carrers de la ciutat

El divendres també s’inicia el cicle de concerts Early Music Morella mig any al Teatre Municipal

La ciutat de Morella es prepara per a un pont de desembre amb previsions d’elevada ocupació i ple d’activitats per a tots els públics. Així, el divendres 3 de desembre s’engegaran les llums de Nadal, cedides per Electra Energia, amb la música de la batucada local, Perkutada. La cercavila començarà a la plaça de Sant Miquel a les 20.30 hores per engegar l’enllumenat al pas de la música fins a arribar a la plaça Colom. Aquesta festa es recupera des de fa dos anys, quan l’any 2020 es va suspendre a causa de la situació amb la COVID-19.

La festa d’encesa de les llums de Nadal a principis del mes de desembre està marcada al calendari festiu de Morella. Morellanes, morellans i visitants gaudeixen de la màgia d’engegar l’enllumenat al ritme de la música i la germanor que simbolitzen les festivitats de Nadal. Morella espera una elevada participació en aquest esdeveniment que es repeteix cada any des de l’any 2015 quan va participar en una acció de Ferrero Rocher.

La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “el divendres tornarem a disfrutar de la festa d’encesa de les llums de Nadal pels carrers de la ciutat” i ha afegit que “no es realitzarà el sopar de germanor tradicional a causa de la situació de pandèmia amb la COVID-19, però si es recupera la cercavila amb la Perkutada”. L’edil ha explicat que “des de 2015 quan es va iniciar aquesta festa, s’ha repetit cada any per engegar la temporada de Nadal a la ciutat i compta amb molta participació tant de la gent d’ací, com d’aquelles persones que ens visiten”.

Early Music Morella mig any

A més d’aquesta festa, el divendres s’inicia el cicle de concerts Early Music Morella mig any, el qual apropa la música renaixentista i medieval a la ciutat. Cal recordar que Early Music Morella és un festival i acadèmia de música medieval i renaixentista que té lloc cada mes de juliol. Així, l’any passat va començar aquest cicle de mig any amb diferents concerts al Teatre Municipal.

El divendres 3 de desembre, tindrà lloc el concert L’orfeu del Renaixement amb música i poesia del segle d’Or a càrrc de Robert Cases i Toni Aparici al Teatre Municipal a les 19.30 hores. El dissabte 4, Cants d’arrel al voltant del Buero a càrrec de Duna al Teatre Municipal a les 19.30 hores. Finalment, el diumenge 5 Balànsiya sobre música andalusina i textos de poetes arabicovalencians posarà el punt i final del cicle al Teatre Municipal a les 12.30 hores.

A més, durant el cap de setmana i festiu del 6 de desembre, hi haurà més activitats amb la VIII pujada vertical al Castell de Morella, exposicions en les diferents sales de Morella i la presentació del llibre Ànima sexennal sobre l’exposició de fotos en gran format repartides pel nucli històric de la Morella.

Agenda

No hi ha esdeveniments programats en aquest moment.

Morella amplia els horaris de tota la xarxa del castell i museus

Tots els espais municipals estaran oberts de dilluns a diumenge durant el mes d’agost i es reobre la Presó del segle XIV La ciutat de Morella encara l’arribada del mes d’agost amb l’ampliació d’horaris de visita en tota la xarxa del castell i museus. D’aquesta manera,...

Morella entra en la setmana del Festival Literari

Carles Francino, va entrevistar ahir a la directora del festival, Elena Moya, a La Ventana de la Cadena SER Totes les activitats i panells són gratuïts i es poden reservar les entrades al portal Escena Online Arriba la setmana del Festival Literari de Morella que se...